Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Geçiş afet alarmıyla izlenecek

Bürokratlar yılbaşı gecesi oluşturulan Kriz Masası'nda YTL'ye geçişi online olarak adım adım izleyecekler

1 Ocak 2005'te tedavüle girecek olan Yeni Türk Lirası'na (YTL) geçişin sorunsuz tamamlanması için Ankara'da seferberlik ilan edildi. YTL hazırlıklarını yürüten ekiple son durum değerlendirmesi gerçekleştirildi. YTL'li hayatın ilk dakikaları için oluşturulan kriz masası şöyle çalışacak:

Özel Ekran: Bankalar Birliği koordinatörlüğünde, bankalarla Merkez Bankası ve BDDK arasında YTL'ye geçişin izleneceği özel bir ekran kuruldu. Eurovizyon şarkı yarışmasındaki ekranı çağrıştıran model, gece yarısından itibaren her bankanın YTL'ye adaptasyon aşamalarını gösterecek.

Kredi Kartı Uyarısı: Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, 31 Aralık geceyarısı, kredi kartı ile ödemeler geçici olarak durdurulacağı ve bankamatikler de 4 saat çalışmayacağı için "Yılbaşında yanınızda nakit bulundurun" uyarısı yaptı.

Ekip işbaşında: Devlet Bakanı Babacan, kamu kurumlarında YTL çalışmalarında rol üstlenen bürokratlara, "Birbirinizin cep telefonunu alın. Yılbaşı gecesi irtibat halinde olun. Koordinasyonu Merkez Bankası Bankası Başkan Yardımcısı Şükrü Binay ve Hazine Müsteşar Yardımcısı Nevzat Bahran yapsın" talimatı verdi.

Merkez'den uyarı: Merkez Bankası yöneticileri aralık ayında bankaların ortalama kasa mevcudunun 1.3 katrilyon lira civarında olduğunu dikkate alarak, halen yeterli YTL çekmeyen bankalara birer uyarı yazısı gönderdi. Merkez Bankası yöneticileri, "Müşteriler YTL istediğinde eski TL verilmesi can sıkıcı olur. Biz, geçişin bir an önce tamamlanması istiyoruz" dediler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA