Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

'Askerlik, genç işsizleri artırıyor'

* KDV indiriminin perde arkası: 2 milyar dolarlık gıda maddesi ithalatımız var. Bunlar havyar, karides gibi lüks ürünler. Cari açığın olduğu bir sırada ithal malları ucuzlatacak şekilde genel KDV indiriminin bu aşamada doğru olmayacağı sonucuna vardık.

* Zam var mı zam: Petrol ve doğalgaz fiyatları dalgalanıp duruyor. BOTAŞ ve TEDAŞ'a söylediğimiz şu: "Sizden kar beklemiyoruz. Bilançonuzu başa baş noktasında kapatın yeter." Maliyetlerine bakar fiyatlarını belirleyecekler. Bu kuruluşların başındaki arkadaşlar mürekkep yalamış, hesap kitap bilen arkadaşlar.

* Askerlik ve işsizlik: Sıfır işsizlik hiçbir ülkede yok. Bir örnek vereyim. Bir kişi 5 yıl çalışıyor, işten ayrılıyor. 3 ay iş arıyor, iş buluyor. Yine 5 yıl çalışıyor. Sonra 3 ay işsiz kalıyor, yine işe giriyor. Toplumun tamamı böyle insanlardan oluşsa, o ülkede yüzde 5 işsizlik var demektir. AB'de işsizlik oranı yüzde 12. Yani bu sadece bizim sorunumuz değil. 3 yılda istihdam bir milyon 650 bin kişi artacak. Bizde askerlik yapmayana, iş de kız da vermiyorlar. Askerlik dönemi, genç işsizlerin sayısını yüksek gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA