Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

'Kimse kafaları karıştırmasın'

IMF ile yapılan ve hâlâ yürütülen programın hazırlayıcısı Kemal Derviş'in 'kur değerli' açıklamasına hükümetten tepki geldi Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan 'Kimse kafaları karıştırmasın' dedi ve ekledi: Bu politikaların siyasi sahibi biziz

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş'in, kur rejimine ince ayar istemesi ve cari açık uyarısında bulunmasının yarattığı tartışma alevleniyor. Derviş'le halef-selef durumnda olan Devlet Bakanı Ali Babacan, dün Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesinde isim vermeden Derviş'e yüklendi. Babacan, "Serbest kur rejimi sürdürürken müdahale önerisinde bulunamazsınız. Kimse kafaları karıştırmasın. taviz yok. Siyasi sorumluluğu olmayanın söylediği ikinci derecededir" derken Sanayi Bakanı Coşkun Derviş'in sözleri için "Yaptığı lüzumsuzluk" değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de ihracatçının kur yakınması için "Merkez Bankası'na sormak lazım" demekle yetindi. Derviş'in sözlerini yorumlamak istemedi.

BABACAN'DAN JET YANIT
Devlet Bakanı Babacan, hükümetin kur politikasındaki kararlılığını ve Derviş'in yorumlarına ilişkin tepkisini şöyle ifade etti: "Bu ülkede serbest kur rejimi var derken bir yandan müdahale önerilerinde bulunamazsınız. Eğer kur piyasa tarafından belirleniyorsa o, serbest kur rejimidir. Başka rejimleri de vardır. Açıkça dersiniz sabit kur, bant olacak diye. Kimse, kafaları karıştırabilir miyiz, çelme takabilir miyiz diye umutlanmasın." Babacan, Derviş'in, ekonomik programın mimarı olarak gazetelerde yer almasından duyduğu rahatsızlığı da üstü örtülü biçimde şöyle dile getirdi: "Bu politikaların siyasi sahibi biziz. Kimin eli taşın altındaysa sorumluluk ondadır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA