Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Egemen Bağış'ın zorluğu

Son iki yılda 25'i Belçika'ya olmak üzere 26 ayrı AB ülkesine 84 ziyaret gerçekleştiren Başmüzakereci Bakan Egemen Bağış'ın işi zor. Zorluğu, AB ile entegrasyon yolundaki engebelerden ziyade AB heyecanının giderek azalmasından kaynaklanıyor. Üstelik, yasaklara bayrak açan bir parti, bu sıra AB mahfillerinde, internete sansür, basın özgürlüğüne kısıtlama iddialarına muhatap oluyor. Bağış ise muhalefetin tek yanlı bilgilendirme yaptığı kanaatinde... "Tekere çomak sokuyorlar. Eskiyi korumaktan, yeniyi karalamaktan başka bir şey yapmıyorlar" diyor. AB'den yönelen eleştirileri daha çok iç dinamiklere bağlayıp, şu tezi savunuyor:
"Geçmişte her gün manşetten etrafa benzin sıktılar. Buna 'basın özgürlüğü' dediler. Ülkeyi masalarından idare etmeye alışanlar, gücü kaybetmenin telaşı ile ara rejim türküleri söyleyen çakma demokratlar oyun dışı kalıyor!"
Tespitlerindeki haklılık payına rağmen Bağış, iki küçük notu dikkate almalı:
1- Süregelen hukuki süreçlerdeki usul hataları esası gölgeliyor.
2- Türkiye'nin en dışa dönük Bakanı'nın ağzına ucuz polemikler pek oturmuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA