Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Evrensel hizmet

Derin kulislerdeki "iktidar savaşı" senaryolarına verilen güncel yanıtlar, Türkiye'nin demokratik gelişimi, sivil hareketlerin geleceği ve hükümetlerin duruşu açısından hayati önemdedir. Hatta askeri bünye reaksiyonları bakımından da aydınlatıcı niteliktedir. Cemaat kavramı etrafında sunulan düşünce sistematiği ve davranışların, özüne döndürülerek yeniden
"Hizmet" olarak hatırlatılması da yararlıdır. Yapılan açıklama, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kronik muhalif çevrelerin ezberlerinin bozulması bakımından da dikkate değerdir. "Hizmetin" evrensel yönü, demokrasi ve insan haklarına bağlılığı, dini özgürlük kriterleri, AB standartlarına erişme ideali, güncel siyasete angaje olmayan sivil ve gönüllülük özelliği ortak paydadır.
Buraya kadar zaten mesele yoktur.
Sadece, "Hizmet" şemsiyesi altında "yer yer müstakil hareket edebilenlerin" rolleri ve güç devşirme fonksiyonu üzerinde durma gereği vardır, o kadar!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA