Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Bravo size!

Hafta içinde bir sosyal sorumluluk projesini yerinde inceleme fırsatı buldum. Engelli gençler, özel donanımlı araçlarla evlerinden alınıp, kendileri için düzenlenmiş atölyelere getiriliyorlar. Mesleki eğitimden geçiyorlar. Gözlerinde umut ışığı. Aileler memnun. Eskiden yeterince ilgilenemedikleri çocukları artık hayatın içinde. Kimi bir restoranda servis elemanı olacak bilgileri ediniyor, kimi küçük çocuklar için ahşap oyuncak yapmayı.
Projeyi, "İş Kur ve Çankaya Belediyesi" sürüklüyor. İş Kur, hem meslek kursunu destekliyor hem de kursiyer gençlere harçlık veriyor. Belediye ise Almanya'daki partnerinden aldığı modeli Ankara'da uyguluyor. Üstelik engellilerin çalıştığı makinelerin her biri yerli imalat. Ayrıca, iş kazası riskini sıfıra indirecek ar-ge çalışması da belediye teknik ekibine ait. Yakında, engelleri aşan onlarca gencin el emeği göz nuru üretimine, rengârenk oyuncaklarına alışveriş merkezlerinde rastlarsanız şaşırmayın. Arkasında siyaset farkı gözetmeyen özlenen işbirliğinin sonuçları var. İki kuruma da tebrikler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA