Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

'Gidemediğin yer senin değildir'

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı seçim programı için düğmeye bastı. Cumartesi günü 'AK Parti İstanbul'a hesap veriyor' programı çerçevesinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Hazine'den sorumlu Bakan Ali Babacan ve Dış Ticaret'ten sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen' i ağırlıyor. Üç bakan ayrı ayrı mekanlarda konuşup soruları yanıtlayacak.
Toplantılara Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) başta olmak üzere tüm iş dünyası davet edildi. Kulislerden edindiğimiz izlenime göre ise en fazla ilgiyi Dışişleri Bakanı Abdullah Gül görecek.
Gül'ü sevmeyen yok ki?
Hafızaları tazeleyin , 2003'te Irak işgal edildiğinde Türkiye'ye gelen Türkmen heyetlerine en sıcak ilgi ve desteği Bakan Gül
verdi. Türkmenler, daha doğrusu 'Iraklı Türkler' samimiyetinden dolayı Gül'e hayran oldu. Bu hayranlık sürüyor.
Irak hassas, Kerkük ise çok daha hassas bir konu.
Çünkü Irak'ta 3 milyon, Kerkük'te ise 300 bin Iraklı Türk yaşıyor. Pek çok TÜSİAD üyesi de özellikle cumartesi günü bu konuda Bakan Gül'e soru sormaya hazırlanıyor. Dışişleri Bakanı Gül, hazırlıklı. Zaten yarın Ceylan Otel'de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) davetlisi olarak 75 İş Konseyi Başkanı ile bir araya geliyor. Ağırlıklı olarak ABD'nin yeni Irak politikası konuşulacak. Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy, ciddi bir hazırlık yapıyor.
Irak yüreğimizi dağlıyor. Hepimiz Türkiye'nin Irak politikasını anlamaya çalışıyoruz.
İş dünyası da öyle...
Bir dönem Saddam Hüseyin'e çok yakın bir işadamı olarak bilinen, Irak'ı yakından tanıyan Genpa'nın patronu Zeynel Abidin Erdem ise cumartesi akşamı evinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül' e yemek veriyor. Yemeğe başta Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmett Emin Karamehmet, Süryani Kadim Kilisesi Metropolit Yardımcısı Yusuf Çetin, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Teksen Grubu Şirketleri Başkanı Erhan Öner, Alarko Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton olmak üzere çok sınırlı sayıda bir işadamı grubu katılıyor.
Bakan Gül'ün işi kolay değil, trafik yoğun. Ama naçizane biz de Bakan Gül'e bir soru sormak isteriz. Acaba Türkiye en son ne zaman bir Dışişleri Bakanı veya Büyükelçilik düzeyinde Kerkük'e ziyarette bulundu?
Bu soru önemli!!! Anadolu'da derler ki; 'Gidemediğin yer senin değildir!'
Kıssadan hisse. Kerkük'te öyle!!!
Zeynel Abidin Erdem Abdullah Gül

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA