Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Diyarbakırlı 'Kaburgacı Selim Usta' Erbil'de şube açtı

Kuzey Irak'ta iki şehir birbiriyle yarışıyor. Barzani'nin Erbil'i, Talabani'nin Süleymaniye'sine karşı önde koşuyor. Kuzey Irak'a gidip gelen herkes hayranlıkla Erbil'den sözediyor. Bize de Erbil'in son halini Forum Fuarcılık'ın sahibi Bilgin Aygül anlattı.
Aygül'e göre Erbil, yeni cazibe merkezi... Erbil deyip geçmeyin, şehrin büyük bölümünü başta İlnur Çevik'in şirketi olmak üzere Türk müteahhitleri inşaa etti. 3 yılda 5 yıldızlı 4 otel yapıldı. Yakında 5'inci otel hizmete açılıyor. 5 yıldızlı otellerin üçünü Iraklı yatırımcılar işletirken birinin işletmeciliğini de Sheraton üstlenmiş.
Aygül, Irak pazarını çok iyi bilen bir işadamı. 1993-2003 yılları arasında Bağdat'ta 'Irak Ulusal Fuarı' adı altında uluslararası bir fuar düzenledi. 2003 yılında Irak'ın işgaliyle birlikte fuara 3 yıl ara verildi. Geçen yıldan bu yana 'Irak Ulusal Fuarı' Gaziantep'te düzenleniyor. Bu yıl 23-27 Mayıs tarihleri arasında açılacak fuar, Irak Ticaret Bakanlığı ile birlikte ortaklaşa yapılacak. Aygül elinde çanta adım adım Irak'ı dolaşıyor. Irak'taki ticaret ve sanayi odalarını fuara katılımcı yapmak için uğraşıyor.
Bu yıl katılımı daha da cazip kılmak için Basra, Bağdat, Erbil, Musul ve Süleymaniye'den düzenli uçak kaldıracak. Bunun için Lübnan'da yapan Iraklı bir işadamına ait bir Boeing uçağı kiralamış.
Irak'ta silahlar patlıyor, Iraklılar ülkelerini terk ediyor. Durum böyle iken Kuzey Irak'ın yeni cazibe merkezi Erbil göç almaya devam ediyor. Türkiye'den özellikle Diyarbakır'dan bine yakın öğrenci Erbil'de hem üniversitede okuyor hem de çalışıyor. Zaten Fethullah Gülen cemaatine ait üniversite 2 yıla yakındır burada faaliyette.
Kısacası, Türkler Erbil'in yabancısı değil. Hatta Diyarbakırlı ünlü 'Kaburgacı Selim Usta' çoktan Erbil'e yerleşmiş. Şimdi, Kaburgacı Selim Usta'nın sloganı 'Diyarbakır-İstanbul-Erbil'. Büyüme stratejisinde Kuzey Irak önemli bir yer tutuyor.
Haydi hayırlısı...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA