Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Erbil'de aşk senfonisi

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var, biz de yıllardır bir fincan kahve içmek için sizi bekliyoruz!.. Bu sözler Irak Kürt Demokrat Partisi (IKDP) sözcüsü Safin Dizayee'e ait. Pet Holding'e bağlı Pet Oil'in Erbil'de düzenlediği, "Aşk Senfonisi" temalı konserin başlangıcında söyledi.
Samimiydi...
İki gün süren Erbil ziyaretimiz boyunca barış, istikrar ve dostluktan söz etti. Birkaç yıl önce, "Biri bana Erbil'e konsere diyelim dese, gülüp geçerdim."
Bu kez gülmedim. Kendi kendime, "Erbil " korkusunu bile yendim.

***

Pet Holding, 8 yıldır Erbil ve Süleymaniye'de petrol arıyor. Bu bölgede ilk petrol saha işletmesini aldı. Bölgede sevilip sayılıyor. Konser de bu çerçevede, ikili ilişkileri daha da sıcak hale getirmek için düzenlenmiş. Pet Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Güntekin Köksal'ın besteci eşi Pınar Köksal'ın bestelerini tenor Hakan Aysev ile Umut Akyürek seslendirdi.
Düzenlemeyi Göksel Baktagir yaptı.
Pınar Köksal'ın 120 bestesi var. 1600 yılından günümüze 250 kadın besteci sıralamasında üçüncü sıraya oturmuş. "Aşk" adıyla CD çıkarmış.

***

Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kalbi 'Erbil'i, inşa etmeye devam ediyoruz. Ortalık, "Burada fırsat var" diye koşup gelen girişimcilerimizle dolu. Karadenizli "ülkücü" müteahhitler, yabancı rakiplerine iş kaptırmamak için kıran kırana pazarlık yapıyormuş!..
Erbil'in "30, 60, 100" diye anılan ve neredeyse uçak inişine bile müsait olan 5 şeritli caddelerine de bizim müteahhitler imza atmış.
Makyol'un inşa ettiği havalimanı bitmiş, Bağdat, bir türlü açılışına onay vermiyor, resmi açılış yapılamamış.
Saddam döneminin hava üssü sayılan bölgeyi harekete geçirme telaşında olan bölgesel yönetim, elinden geleni yapıyor.
IKDP sözcüsü Dizayee, "Açılış için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü davet ettik.
Nisan'da Erbil'e gelmesini bekliyoruz"
diyor.

***

Bölgede, 10 gündür baş döndürücü bir trafik var. Eylemsizlik süreci, ticaret, siyaset iç içe geçmiş. Herkes kardeşinin girdiği yol ihalesini alması için çaba harcayan önemli siyasetçiyi(!) konuşuyor. Erbil'e sadece işadamları gelmiyor ki! Türkiye'de çalışacak TV bulamayan pek çok televizyoncu burada çalışıyor. Türkiye'nin en ünlü televizyoncularından biri, burada kanal açmaya hazırlanıyor! Sürpriz bu...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA