Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Esas'lı bakış üzümü karartmıyor

Hani, "Üzüm üzüme baka baka kararır" diye meşhur bir sözümüz vardır... Evet, yıllarca biz de üzüme bakıp karardık. Üretimde dünya şampiyonuyuz(!) Fakat, biz yarım kilo üzümü 500 kuruşa satarken elin oğlu, aynı gramajlı üzümü birinci sınıf şarap haline getirip binlerce dolara masalara sürüyor. Dünyanın en çok tüketilen içkisinin şarap olduğunu düşünürsek kaybın ne kadar büyük olduğu ortaya çıkar.
Artık üzüme bir başka türlü bakıyoruz.
Yani, kararmıyoruz.

***
Zevk için üzüm ve şarap üretimine giren işadamlarımız, devasa güçlerini kullanmaya başladı. Esas Holding listenin başında yer alıyor. Holdingin kurucusu ve beyni sayılan Şevket Sabancı, şarap ekonomisini seviyor.
Holding, birinci sınıf şarap üretimi için start verdi. Bu yolda önümüzdeki günlerde belki bir şarap şirketi satın alacak. İhtimal ki, yabancı! Holding üzüm ve şarap sektörünü inceliyor. O tecrübeler, yakında Türkiye'ye kazanç olarak geri dönecek.
***
Şevket Sabancı'yla Türkiye İş Bankası Müzesi'nde açılan "10 Adımda Kapalıçarşı" Sergisi'nin kokteylinde karşılaştım. Ayaküstü konuştuk: "İtalya'da zirvede üç marka yarışıyor. Biri de Gaja. Barbarosso köyü yakınlarında şarap üreten ama şimdi yolunu Toscana'ya çeviren Angelo Gaja'nın yarattığı bir marka. Aile, üç nesildir bu işi yapıyor. Kendileri yakın dostumdur. Ondan etkilendik, şarap konusunu gündeme aldık" dedi.
Demek ki, üzüme Esas'lı bir bakış var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA