Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Torba değil çorba

Kanunun adı, 6183 sayılı, "Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun." Daha doğrusu torba, içinden çıkıyor çorba.
İlkşekli 39 maddeden ibaretti. Sadece iki maddesi 6183 ile ilgili. Dokuz maddesi gelir, yedi maddesi kurumlar vergisi, sosyal güvenlik yasası. elektrik piyasası, özel tüketim vergisi bu torbada.
İçinde yok yok.

***
Bu dönemin bir özelliği var. Meclis'te iktidar çoğunluğu olmasına rağmen yeni kanun hazırlanmıyor. Bunun yerine ekonomiye, hukuka ve siyasete hiçbir faydası olmayan torba kanun ve torba paketle yola devam ediyoruz. Torbalara teslim olduk.
Son torbaya da son dakikada THY çalışanları girdi işte. Torbada cami yapımından, otopark mafyasına, korsan taksiden, büyükşehir belediyesine alınacak itfaiyecilere kadar her şey var. TBMM Başkanı Cemil Çiçek deneyimli bir politikacı.
Eğer bu işe el atarsa çorba yasalara ihtiyaç kalmayacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA