Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

TÜSİAD'ın akil adamları

CHP "Şefsiz senfoni orkestrasına" benziyor. Ki, senfoni orkestralarında uyum önemlidir. Partideki ulusalcılar, "Nereden çıktı bu akil adamlar formülü" diye ayakta. Partilerinde olup bitenden bihaberler. Oysa Kılıçdaroğlu'nun akil adamlar önerisinin fikir babası emekli diplomat Şükrü Elekdağ. Baykal'ın çok değer verdiği Elekdağ, modeli hazırlayıp sunduğunda kimsenin gıkı çıkmamıştı.
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın bile fikir danıştığı Elekdağ'ı milletvekili yapmadı ama projesine can simidi gibi sarıldı. İyi ki sarıldı. CHP ve tüm partiler, hatta TÜSİAD bu işe el atmak zorunda. Patronların tek işi para kazanmak değil!

***

Bugün TÜSİAD YİK toplanıyor. Kürt sorununun çözümünde ısrarcı olan başkan Ümit Boyner, İspanya'dan Yunanistan'a Akdeniz çanağındaki krizden söz edecek. Yükselen "sol milliyetçiliğe" vurgu yapacak.
Ayrıca Suriye, Irak, İran'a dikkat çekip, Kürt sorununun çözümünde bir kesimin iradesini dile getirecek.
Bu önemli. İspanya'dan Yunanistan'a uzanan kriz çizgisinde, Kürt sorununu çözmüş bir Türkiye, gerçekten uçar. Türkiye'nin bu en büyük baskı grubunun bu işte kesinlikle tuzu olmalı. Hep sosyal sorumluluktan söz ederler ya! İşte şimdi tam sırası. TÜSİAD tez elden akil adamlar önerisinde bulunmalı.



Not: Ülker Grubu, kurucusu Sabri Ülker'i kaybetti. Başları sağ olsun. Sabri Ülker'le gazeteci olarak iki kere sohbet ettim. Bu muhafazakâr, tutarlı ve sözünün eri işadamı mütevazılığı ve çalışkanlığı ile bugün daha da değerli bir örnek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA