Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Türkiye'nin dönüşüm yılları

Eski ekonomi bakanı Dr. Işın Çelebi, dünyada 2008'den bu yana izlenen genişletici politikaların global krizin çözümü olduğuna inanıyor. IMF'nin klasik daraltıcı politikalarının yangına benzin dökmekle eş olduğunu söylüyor. Diyor ki, "IMF alışılagelmiş reçetelerin üzerine çarpı koydu. ABD Merkez Bankası Başkanı Bernanke'nin görüşleri ve uygulamaları doğru çıkıyor. AB ve Almanya Başbakanı Merkel, IMF'ye benzer daraltıcı politikaları izlemekte ısrar ediyor. O yüzden de AB'de kriz derinleşiyor."
Türkiye'ye önerisi net: "AB'den farklı bir politika izleyelim. Kamu yatırımlarını artıralım. İnşaat sektörüne desteğe devam. Özel sektör yatırımlarının artması için stratejik yatırım kapsamı genişletilsin..."
1950-2012 arasındaki ekonomik süreçleri analiz etmiş Çelebi... Çalışmasını da, "Türkiye'nin Dönüşüm Yılları" adıyla kitaba dönüştürmüş. Alfa Yayınları'ndan çıktı.
Dikkatinize.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA