Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Okurdan kısa kısa

Fatih Güneren: "Sayın Altay! 02.01.2016 Cumartesi tarihli gazetenizin TAKVİM bölümünde İstanbul için verilen Namaz Saatleri hatalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen ve internette kolayca bulunan namaz saatleri ile gazetenin verdiğini karşılaştırdığınızda bu hatayı görürsünüz. Sayın Altay! Namaz saatleri sadece namaz kılanlar için önemli değildir. Mesela bir yakınınızın cenaze merasimine katılmak isteyebilirsiniz. Orucunuzu açmak isteyebilirsiniz. Severek yıllardır okuduğum Sabah'ta bu türden hatalara artık rastlamak istemiyorum."
NOT: Okurumuz haklı. Diyanet'in namaz saatleri ile Sabah'ınkiler arasında 20 dakika ile 40 dakika arasında değişen farklar var.
Kemal Güler: "Time dergisinin seçtiği Yılın 100 Fotoğrafı haberini (sabah. com.tr'de) vermişsiniz. İyi de yapmışsınız ama fotoğrafları kimin çektiğini, nerede çektiğini filan da belirtseydiniz iyi olmaz mıydı?"
NOT: İyi olmanın da ötesinde 'gerekli' idi bu bilgiler. Haberin unsurları eksik kalmıştır. İlgilileri bu konuda bilgilendirdik ve uyardık.
Serkan Karaarslan: "Çocuk gelin haberinde kullandığınız Filistinli çocuk gelin fotoğraflarının doğru olmadığı, o çocukların gelinlerin nedimeleri olduğu tespit edildiği halde hiç araştırma yapmadan aynı fotoğrafı koymanız gazetenize duyduğumuz güveni zedelemektedir."
Mehmet Erdoğan: "Dünya Tarihinin İlkleri başlıklı galeri için tebrik ederim. Ancak bazı hatalı bilgiler var. 53. resim hatalı. Sultan Abdülmecid'den söz etmiş ama son halife Abdülmecid Osmanoğlu'nun resmini koymuşsunuz. 62. resimde 'İlk tek tanrılı dini olan kavim İbraniler'dir' ibaresi var. Acaba Hazreti Adem ile Hazreti Musa arasında başka hiç tek tanrılı kavim gelmemiş midir? Nuh kavmi mesela!"
NOT: Hep söylediğimiz gibi 'ilk', 'tek' gibi sıfatları kullanırken dikkatli olmak gerekir.
Necdet Sevinçel: "Bugün gazetenizde gördüğüm 10 Soruda Gazze haberi çok faydalı. Arada sırada böyle geçmişi de kapsayan haberler yapılmalı."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA