Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Mumcu heyecan yarattı

Anavatan Partisi'nde Erkan Mumcu döneminin ilk adımı cuma günü Ankara'da atıldı. İkinci adım 19 Mart'ta Mumcu'nun partiye dönüşüyle gerçekleşecek. Ancak bu süreç daha oluşmadan siyaset kulislerinde ciddi bir heyecan dalgası sözkonusu. Partiyi bırakıp gittiği için Mumcu'ya tepki duyanlar dışında herkesi heyecanlandıran argüman ise, Özal'ın yarım kalan 'değişim projesi'ni gerçekleştirme hedefi. Erkan Mumcu , önceki gün, aralarında Abdülbaki Erdoğmuş, Mahmut Ekşi, Cenk Tunçsiper, Ahmet Keskin, İstanbul İl Başkanı Sibel Çarmıklı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün , Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın , Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık 'ın da bulunduğu bir grup arkadaşıyla Ankara'da bir araya geldi. Yemekli toplantıda çok şey konuşuldu. Ancak toplantıya katılanların hem fikir olduğu şu tespitler ilginçti:
Öncelikle parti içi demokratik işleyiş hayata geçirilecek. Kimse uzun süre milletvekili veya parti yöneticisi olarak kalmayacak. Parti özellikle gençler ve kadınlara kapılarını açacak. Ayrıca Turgut Özal'ın hayata geçirdiği Türkiye'nin, içeride ve dışarıda iyi yetişmiş kadroları partiye kazandırılacak.
Yemekli toplantıda, partinin 'yaşlı kuşağı' için getirilen 'Akil Adamlar Danışma Meclisi' önerisi de dikkatle dinlendi. Bu önerinin hayata geçirilip geçirilmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA