Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AK Kadınlar Kongresi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı bugünlerde bir hayli hareketli. Çünkü İl Kadın Kolları pazar günü yapılacak kongreye hazırlanıyor.
AK Partili kadınlar, üç yıl sonra '1. Olağan Kongre'lerini yapmanın heyecanı içindeler. Ortada muhalefet olmadığı için ciddi bir rekabet yaşanmayacak, ama AK Partili kadınlar yine de kendi performanslarını ölçme açısında işi sıkı tutuyorlar.
İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Ayfer Yaman yeniden aday olacak. Başkan yardımcısı, tanıtım ve medya sorumlusu Elif Esen, kongre sürecini şöyle anlatıyor: "Yönetim değişikliği yok ama yönetim listesinde yer almak isteyen yeni isimler var. Eski ve yeni isimlerden oluşacak yönetim listesi 600 delegenin oyuna sunulacak. Her yerde muhalefet var ama şu an için Ayfer Hanım'a karşı liste çıkmadı. Bazı ilçelerde bunu yaşadık."
İstanbul'un 32 ilçesinde 41 ilk kademe belediyesinde, mahallelerinde bini aşkın kadının görev yaptığını belirten Esen, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Hedefimiz Türk kadının toplumdaki yerini daha ileri bir düzeye ulaştırmak. Bunun için çok yoğun ve gönüllü bir çalışma yürütüyoruz. Değişik etkinlikler, sağlık, psikolojik danışmanlık seminerleri düzenliyor, kadının siyaset ve sosyal hayat içinde aktif görev almasını amaçlıyoruz."
AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları'nın yönetiminde 50 asil üye bulunuyor. Üniversite mezunu kadınların ağırlıkta olduğu il kadın kolları yönetiminde, sosyal işleri Nilgün Diptaş, siyasi işleri Zeynep Erdem, seçim işleri Av. Şeyma Dövücü yerel yönetimleri Esin Akdemir, teşkilat başkanlığını ise Gülsüm Karataş yürütüyor. AK Parti il, ilçe teşkilatlarında kadınlara yüzde 25 kota tanındığını ve bunu hayata geçirdiklerini vurgulayan Elif Esen, bu konudaki çabalarını ise şöyle anlatıyor: "Diğer partilere göre bizim durumumuz çok iyi. İl yönetiminde çok sayıda görev alan arkadaşımız var. Bunun daha da iyi olmasını, yerel yönetimlerde, yerel meclislerde kadın sayısının artması için çalışmalar yürütüyoruz. Başaracağımıza da eminiz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA