Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

DYP'den sürpriz adım

Merkez sağın DYP cephesi pek huzurlu değil. Genel Başkan Mehmet Ağar ve yönetimi, bir yandan iç huzuru sağlamaya çalışırken, öte yandan merkez sağın 'cazibe' merkezi olmak için ciddi girişim ve çaba harcıyor.
Özellikle ANAP-Mumcu ilişkisine karşı DYP'nin bir adım önde olması hedefleniyor.
Bu açıdan DYP yeni isimleri partiye katmaya çalışıyor. Bunlardan biri de Eski Merkez Bankası Başkanı Yaman Törüner ... Denilen o ki, Mehmet Ağar, Törüner'le ekonomi danışmanlığı konusunda anlaştı. Hatta son zamanlarda DYP'nin ekonomi konusundaki yaklaşımlarında Törüner imzasının olduğu konuşulanlar arasında. Şimdilik 'danışmanlık' çerçevesinde yürüyen ilişki, seçim döneminde 'sıcak ilişki'ye dönüşecek. Ancak burada bir noktaya dikkat çekiliyor. DYP'nin Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Tezmen ve Genel İdare Kurulu Üyesi Kemal Kabataş bu gelişmeden bir hayli rahatsız.
Tecrübeli bir DYP'li şöyle diyor: "Son zamanlarda hep aynı manzarayı görüyoruz. Ne zaman bir adım atılsa ardından bir küskünlük yaşanıyor. Bunu aştığımız zaman parti yükselişe geçecektir. Ne yazık ki bunu kimse görmüyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA