Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

ANAP'ta 'post kavgası'

Merkez sağın ANAP cephesinde ise başka bir mücadele vardı. ANAP'lılar bugün biraraya gelerek Erkan mumcu 'ya kapılarını açma toplantısı yaptı.Ancak daha toplantının başlangıcında kendi deyimleriyle biten 'post kavgası' yeniden alevlendi.
Başkanlık Divanı ile 'temas grubu' arasında kavga çıktı. Başkanlık Divanı adına açıklama yapan Halil İbrahim Aksoy tüm ANAP'lılara çağrı yapıca, 'temas grubu' adına Abdülbaki Erdoğmuş itiraz etti. Erdoğmuş, açıklamanın Mumcu ekseninde yapılmasını istedi. Çıkan tartışma üzerine Halil İbrahim Aksoy, İbrahim Çebi ve birkaç kişi toplantıyı terk etti. Toplantıya daha sonra Cengiz Altınkaya başkanlık etti. Gergin başlayan toplantıya rağmen ANAP'ın bundan sonra izleyeceği yol haritası da belirlendi. Bu siyasi yol haritasına göre, 23 Nisan 2005 tarihinde ANAP kongresi yapılacak.
İşte Mumcu ve arkadaşlarının ne yapacağı da bu süreçte ortaya çıkacak.Denilen o ki, 19 Martta Erkan Mumcu ANAP'a dönecek. Bu arada merkez sağın 'cazibe' merkezi olmaya yönelik girişimler de sürecek.
Kulislerde bu konuda ölçünün DYP olduğu konuşuluyor. Asıl amaç milletvekili sayısında DYP'nin önüne geçmek. Bu nedenle AK Parti'den istifaların aralıklarla süreceği sinyali veriliyor.
Şimdi akıllara takılan soru şu: Erkan Mumcu'lu ANAP yeniden Özal dönemindeki şaaşalı günlerine geri dönecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA