Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Toprak döküm işleri sürüyor

Bir süre önce "Bu toprak için kavga edilir" başlıklı yazımızda İstanbul'daki orman alanlarında kalan toprak döküm meselesini ele almış ve kamunun son iki yılda zarara uğratıldığını ileri sürmüştük. Söz konusu yazımıza Orman Genel Müdürü Osman Kahveci bir cevap gönderdi. Biraz gecikerek de olsa o cevabı kısaltarak yayınlıyorum.
"İstanbul'daki toprak dolgu işlerinin Orman Genel Müdürlüğü'nün ana görevleri arasında bulunmadığından bahisle, bu işlerin yapılmasının Bakanlığın kararı olduğu ve benim bu konuda hiçbir ihmal ve kusurumun bulunmadığını bilmenizi isterim.
Toprak dolgu işlemlerinden elde edilen gelirlerin en yükseği, bizim dönemimizde ve bizim iznimizle yapılmıştır. Ancak bu işlerden iddia edildiği gibi her yıl aynı gelirin elde edilmesi de mümkün değildir.
Toprak dolgu işlemlerinin ihaleyle yapılması ve rehabilitasyonu politikası Genel Müdürlüğümüzün ve Bakanlığımızın uyguladığı bir politikadır. Bunun bir Bölge Müdürlüğü işlemi gibi gösterilmesine ve kişiye mal edilmesine de anlam verilememiştir. Bu uygulamalara 1996'da başlanmış ve İstanbul'da madencilik faaliyetleri devam ettikçe az veya çok, daha yıllarca devam edecektir.
Eski maden ocağı sahalarının rehabilite işlemlerinin 2007 içinde durmuş olduğu ve bundan kamunun zarar ettiği ve tarafımdan engellendiği iddiası da doğru değildir. Bu işler durdurulmamış ve halen devam etmektedir.
Bazı müdürlerin görev yerlerinin değiştirildiği de doğru değildir. 2007'de bölge müdürlerimizde rotasyon uygulaması kapsamında İstanbul-İzmir-Muğla-Konya-Balıkesir-K.Maraş- Artvin-Giresun-Kastamonu-Trabzon- Amasya-Sinop Bölge müdürleri değiştirilmiştir. Bu yıl da 4 bölge müdürümüz değiştirilmiştir. İstanbul da bu çerçevede değerlendirilmiştir.
Sonuç olarak; Biz İstanbul'da orman alanlarındaki toprak dolgu işlemlerini projesi bitmiş yerlerde şeffaf şekilde yapmaya devam ediyoruz. Ancak bunu İstanbul'un vizyonunu ve geleceğini de düşünerek yapıyoruz. Buralardan bol para kazanılması adına İstanbul'a zarar verilmesine izin vermedik ve vermeyeceğiz. Bu işlerden kötü niyetli kişilerin büyük rantlar kazanmasına da fırsat vermeyeceğiz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA