Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Halk Kürtçe ders istiyor'

Diyarbakır'da sokak ve siyasetin nabzı böyle atıyor.
Peki, aynı yerde devlet görevi yapanlar halkın ve siyasetin bu talebine ne diyor?
Öfkeleniyorlar mı yoksa anlamaya mı çalışıyorlar?
Bölgede, devletin nabzını tutmak için, yaklaşık 10 yıldır Diyarbakır, Batman ve Siirt gibi illerde Vali Yardımcılığı yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Aydın'la görüştüm.
Aydın, devlet yatırımlarının başında olduğu için toplumla yakın ilişki içinde. Toplumun ne beklediğini, ne talep ettiğini iyi biliyor.
Vatandaşın bölünme istemediğini dile getiren Aydın şöyle diyor:
"Vatandaş çok olumlu burada... Bir defa adam yerine konmak istiyor. Eski isimlerin değişmesini istiyor. Eğitimde Kürtçe okullarımız olsun, seçmeli ders olsun istiyor. Bunlar zor şeyler değil. Yapılabilir şeylerdir."
Aydın, iki yıl önceye kadar Diyarbakır Valiliği ile Belediye arasında bir ilişki olmadığını da şu sözlerle dile getiriyor:
"Onları PKK'yla eşdeğer tutmuşuz. Orada hata yaptık. Bu bir siyasi parti, sevsek de sevmesek de seçimle gelmiş. İlk adımı attıktan sonra ziyaretler başladı. Aslında burada siz halka bir adım attığınızda karşınızdaki on adım atıyor. İyi bir kamuoyu oluştu. Herkes gelecekten umutlu..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA