Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Siyasette oyun bitmez

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik kaset komplosunu kimin yaptığını henüz ortaya çıkmış değil. Belki de hiç çıkmayacak. Gerçi Baykal istifa ederken hükümeti hedef gösterdi ve ağır eleştirdi ama daha önce de yazdım, bir olasılık olarak bu operasyon daha çok "CHP dostları" denilen kesimlerin işine benziyor.
Oy alamayan Baykal'ı uzaklaştırıp CHP'yi güçlendirme hedefleniyor.
İlginçtir bu konu ilk patladığında Ankara'daydım. Şimdi ise istihdam yaratan bir yatırımın etkilerini izlemek için Afyon'dayım.
Burada da ağılıkla Baykal'a yönelik komplo kaseti konuşuluyor. İlk gece İstanbul'dan gelen ünlü bir tiyatro oyuncusuyla konuşurken, şaşırtıcı bir olaya tanık olduğunu söyledi. Tiyatrocu aynen şöyle diyordu:
"Bağdat Caddesi'nde Amerikan Hospital'in yanındaki Pelit Cafe'deydim. Bir an istemeden de olsa yan masada konuşulanları duydum. Biri ötekine şöyle diyordu, 'Hadi yolun açıldı, bu iş bitti artık. Genel başkan gidiyor...' Bu sözleri duyunca ister istemez dönüp baktım. Konuşan herkesin tanıdığı ünlü bir CHP'liydi. İnanamadım ama bu sözleri kulaklarımla duydum."
Doğrusu ben de tiyatrocunun söylediklerine inanamadım ama biraz araştırınca ünlü CHP'linin karşısında oturanın da eski bir belediye bakanı olduğunu öğrendim. İstanbul Bizans, CHP ise İttihat Terakki'den geliyor. Ne onda oyun biter ne de ötekisinde...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA