Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Afyon'dan Türkiye'ye "Alo..."

İki günlüğüne Afyon'a gideceğimi kime söylesem aynı şeyi söylüyordu: "Bir şey yok ki Afyon'da, niye gidiyorsun?"
Bu yaklaşımla gelişmemiş bir Anadolu kenti kastediliyordu. Oysa son dönemde Anadolu'nun birçok kentinde, bizim bilgilerimizin çok ötesinde bir değişim yaşanıyor.
Afyon da bunlardan biri... Genç işadamı Cemal Akar'dan Afyon'a davet alınca doğrusu ne göreceğimi merak ettim. İletişim sektöründe iş yapan genç bir işadamı oralarda ne yapabilirdi?
Gittim, gördüm ve gerçekten etkilendim. Afyon hem çok güzel bir kent hem de hızla gelişiyor.
Yıllardır İstanbul gibi önemli kentlerimizi göç dalgalarından kurtarmak gerektiğini tartışır dururuz. Göçü engellemenin tek yolu, Anadolu kentlerine yatırım yapmak. İşte Afyon'a bu yatırımlardan birini görmek için gittim.
Tempo Anonim Şirketi, Vodafone ve TTNET gibi firmaların tele satış işlerini yapıyor. İstanbul merkezli bu şirket şimdi ağırlıkla Afyon'da hizmet veriyor. Afyon Organize Sanayi Sitesi'ndeki firma binasına girdiğimde gözlerime inanamadım. İki salonda toplam 500 kişi arı gibi çalışıyor.
Türbanlı türbansız genç kızlar ve erkekler Türkiye'nin dört bir yanına hizmet veriyor. 150 kişiye istihdam yaratmak için yola çıkan genç işadamı Cemal Akar, bugün 550 kişiye iş veriyor ve sayı daha da artabilir. Müthiş bir şey...
Bu yatırım hem İstanbul'u rahatlatıyor hem de genç bir nüfusa sahip olan Afyon'u... Bu başarıda katkısı olanlarla da konuştum. Onları da yarın yazacağım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA