Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Akyol'un önerdiği kitap İmralı'da

Geçen yıl Taha Akyol, Öcalan'a liberal eserleri de okumasını önermişti.
Bu önerisinin gerekçesini de en son 15 Ocak'taki yazısında, Öcalan'ın düşünce yapısını eleştirerek şöyle açıklıyordu: "Öcalan'ın 1970'lerden kalma totaliter tortuları test edebileceği liberal eserleri de okuması gerektiğine inanıyorum: Bir Karl Popper'i, Hayek'i, Mises'i okumadan çağdaş demokrasinin ve piyasa ekonomisinin felsefi bir analizi yapılamaz."
Bir süre önce Kürt siyasetinin içinden gelen bir aydınla buluştuğumda elinde, iki adet Friedrich A. Hayek'in o ünlü üçlemesini içeren "Hukuk, Yasama ve Özgürlük" isimli kitabını görünce merakla sordum: "Yoksa Öcalan'a mı göndereceksin?"
Cevabı kısa oldu: "Evet, birini İmralı için birini de sana aldım." Çevirisini Prof. Dr. Atilla Yayla'nın yaptığı o kitabı ilgiyle okuyorum ama Öcalan'ın nasıl sonuçlar çıkartacağını daha çok merak ediyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA