Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kepazelik

Aklı en mini etekten de mini bir öğretmenimiz varmış meğer. Antalya Kepez Atatük Anadolu Lisesi'nin müdür yardımcısı Filiz G parlak fikirlerini, yaratıcı çözümcülüğünü, namus bekçiliğini öğrencilerinden esirgememeyi bir borç bilmiş.
Ne düşünceli, ne cansiperane bir kişilik.
Okuldaki 31 sınıf başkanını toplayıp göreve çağırmış; "Eyy erkek başkanlar, eyy okulumuzun namus kalkanları bu kızlar mini etek, tayt giyiyorlar, gruplar kurun uyarın, engel olun, baktınız engel olamadınız taciz edin. Taciz edin ki akılları başlarına gelsin" demiş.
Yani konuşmanın özeti bu.
Hakkında soruşturma açılan Filiz G. bir de yolundan gram dönmeden sinirli sinirli çıkışmış; "Öğrencilerimle, sınıf başkanlarımla yaptığım konuşmalar benim özelimdir, kimse karışamaz".
Pardon? Vay seni şuursuz seni. Bazı insanlar ne içiyor, nasıl bir hava soluyor, beyinlerinde ne model bir kan akışı yaşanıyor bilmek imkansız.
Yahu sen öğretmenliği neyle karıştırdın, bugün anneçocuk ilişkisine bile gerektiğinde devlet el koyuyor, yanlış çarpık düzenler içindeyse çocuğunu senden alabiliyor. Senin öğrencinle özelin olamaz. Senin müfredatın olur, okul kuralların olur, uyman gereken Milli Eğitim'e ait maddelerin olur ama senin öğrencinle özelin olamaz.
Sen kendi özel hastalıklı bakış açını öğrencilere aşılayamazsın. Sen öğretmenini örnek alan, belki de hayranlık duyan körpecik çocukların ruhlarını lekeleyemezsin.
Şimdi başka okula göndermişler Filiz G. denen şahsı. Hayır! Yetmez! Öğretmenlik haklarını elinden alsınlar. Bir daha asla öğretmenlik yapamasın!
Ve kendisine zorunlu terapi cezası versinler. İyice aklı başı düzelene kadar tedavi etsinler. Hani ilaçlı milaçlı.
Böyle tipler için üzülecek, empati sularında yüzmeye çalışacak değiliz elbet. Çocuklarımıza 'taciz timi' kurdurmaya kalkan bu kadın hemen kutsal öğretmenlik mesleğinden men edilmelidir. Hemen uzaklaştırılmalıdır. Ama'sı, iyi hali falan yoktur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA