Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Neden haber izleyelim ki?

Pazar akşamı Ankara'da yaşanan korkunç patlamadan sonra pazartesi sabahı televizyonlarımızın reyting karnesi geldi.
'Bir zamanlar ünlüler' ve 'şimdilik gönüllülerin' kapıştığı yarışma 'Survivor' reytinglerde haberleri sollamış.
Vay efendim bu nasıl bir halkmış. İşte böyle başa, böyle tarakmış. Memleketinde yaşananlara, teröre, ölümlere bu kadar ilgisiz bir milletin başına bunlar elbette gelirmiş.
Ben de bu sözlere varsa eğer, gereken hakkı teslim ettikten sonra şunu sormadan edemeyeceğim doğrusu: İyi de neden haber izleyelim ki?
İnternetten ve sosyal medyadan en azından anında, bir şekilde kesintisiz haberleri alabiliyorken, televizyonda ve basında yayın yasakları varken, hükümet yetkilileri her defasında aynı klişe cümleleri kurmaktan bıkmıyorken, kınamalardan, ağız dalaşlarından, kavgalardan başka bi'şey duymuyorken, gerçeğin bizden gitgide uzaklaştırıldığını hissediyorken, enayi gibi durup ekrana bakmaktan tükenmişken neden haber izleyelim?
Haberler bize ne veriyor da biz haber izleyelim?
Haber internetteyken, haber sosyal medyadayken, habercilik 'izin verildiği' kadarken biz niçin televizyon karşısına geçip haber izleyelim?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA