Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AİLENİZİN DOKTORU DR. EREN EROĞLU

Tedavinin yüz güldüren yolları

Sadece sigarayı bırakmak ya da alkolü azaltmak bile iktidarsızlığın tedavisinde önemli bir adımdır. Uyuşturucunun tamamen terk edilmesi gerektiğini söylemeye gerek yok. Spor cinsel isteği arttırmada çok önemlidir; zayıflayınca kadınlık hormonu östrojeni depolayan yağlı doku erir ve yerine erkekliğin belirtisi olan kaslı doku geçer. Spor sayesinde beden imajı düzelir kendine güven artar, kuvvetlenen beden cinselliğin bedensel aktivite kısmıyla da daha iyi başa çıkar; bu da belirgin bir cinsel performans artışı olarak geri döner.

İlaçlar:
Sildenafil, tadalafil, vardenafil sertleşme bozukluğunda kullanılan üç ilaçtır. İlk bulunuşları şeker hastalığının damar üzerinde yaptığı tahribatı tamir etmek üzere ilaç ararken olmuştur. O gün bu gündür de erkelerde görülen iktidarsızlığı başarı ile tedavi etmek üzere kullanılırlar. Cinsel ilişkiden bir saat önce alınmaları birçok kişide yeterli faydayı sağlar. Fakat sakın bunlar doktora sorulmadan alınacak ilaçlar diye değerlendirilmesin, bazı ilaçlarla birlikte alımları ciddi sonuçlar doğurabilir.

İğne yapmak:
Penis kaidesine yapılan enjeksiyon ile damarı genişleten ilaçlar lokal olarak verilir, böylece daha uzun bir sertleşme sağlanabilir. Penis ucundan idrar yoluna sokulan minik tabletlerle ise 10 dakika gibi kısa sürede sertleşme mümkündür.

Pompalar:
Cinsel içerikli dergilerde ya da internet sayfalarında sıkça ilanına rastlanan vakum pompaları da iktidarsızlık tedavisinde kullanılabilir. Oluşturduğu negatif basınç ile cinsel organın kanla dolmasını sağlar ve cinsel ilişkiye izin verecek forma erişmesine yardımcı olur. Dip kısımdan bir lastik bantla sıkıştırılınca kan geri kaçamaz ve cinsel ilişkinin sonu başarı ile getirilir.

Cerrahi yöntemler ve Protez:
Bazı genç erkeklerde damarsal yapılardaki bozukluk sertleşme bozukluğuna yol açar ve bunun cerrahi olarak düzeltilmesi sorunu çözer. İlaç ve diğer yöntemlere dirençli vakalarda ise yine cerrahi olarak penisin içine yerleştirilen protezler cinsel ilişki öncesi hidrolik olarak şişirilerek kullanılır.

Psikoterapi:
Sertleşme bozukluğunun sebebi fiziksel olsa bile psikoterapi ile performans endişesi giderilir ve tedaviye daha iyi yanıt alınması sağlanır. Çünkü işin içine psikolojik boyutun da eklenmesi açmazın daha da karmaşıklaşmasına sebep olur.

Bitkisel destekler ve alternatif tedaviler:
İşte kontrolün hiç olmadığı alan budur. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu kimse tam bilmez ve mesnetsiz iddialar havada uçuşur. En eskiden beri bilinen ginseng ve ginkgo biloba bu alanda popüler destek maddeleridir ama bunlar bile yeterli bilimsel kanıta sahip değildir. DHEA'nın etkili olduğu söylenir ama uzun dönem yan etkisine dair bilgi yoktur. Diğer iktidarsızlığı çözdüğünü söyleyen destek maddelerinin çoğunun içinde 10'dan fazla değişik bileşen vardır ve çoğunda işe yarasın diye gizlice katılmış ve etikete yazılmamış sertleşme bozukluğu tedavi ilaçlarından sildenafil bulunur. Yani zaten bu iş için üretilmiş ilacı kendi karışımlarının içerisine ekleyerek yeni bir ilaç bulmuş gibi satan gözbağcılarının ürettiği bir kandırmacadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA