Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

4.5G'de kamera gözleri hep açık!

4.5G en çok video ve fotoğraf kalitesini etkileyecek. Geleceğin fotoğraf makinelerinin objektifi hep açık olacak. Video ve fotoğraf kaydı arasında fark olmayacak. Siz düğmeye basmasanız bile görüntüler buluta kaydedilecek

Geçtiğimiz hafta Paris'te düzenlenen Canon Expo'da fotoğraf ve video dünyasının gelecek teknolojileri sergilendi. Bir önceki beş yılda olanlara bakınca aslında değişimin ne kadar hızlı olduğunu görmek mümkün. Yani 10 yılda nelerin değiştiğine ve değişeceğine yakından bakma şansı bulduk. Bugüne kadar firmalar fotoğrafları düzenlerken kendi cihazıyla çekildiği zaman kullanıcıya çözüm üretiyordu. Oysa hangi cihazla çektiğim değil, benim olan her fotoğraf ve video önemli. Bunu anlayan firmalar sonunda ortaya çıkmaya başladı. Fotoğraf ve videolar artık daha fazla önem kazanıyor. Peki, 5 yıl önce neler konuşuyorduk? WiFi ve akıllı kameraları konuşuyorduk. Aynasız fotoğraf makineleri yeni yeni konuşuluyordu. Cihazlar ve yetenekleri ön plandaydı.

DEVİR DEĞİŞTİ

Bireysel kullanım doruk noktasına ulaştıracak uygulamalar konuşuluyordu. Android işletim sistemi kullanan kameralar yeni nesil fotoğraf tutkunlarını yakalamaya çalışıyordu. Dokunmatik ekranlar fotoğraf makinelerinin de gündemine girmişti. Şimdi tüketicilerin kullandığı kameralardan çok; güvenlik, sağlık ve eğitim gibi kurumsal uygulamalardan söz ediyoruz. Bulut ve mobil teknolojiler en çok konuştuklarımız arasında yer alıyor. Canon Lifecake uygulamasını satın alırken mobil, Irista gibi bulut servislerine yatırım yaparken gelecek yıllara yatırım yapıyordu. Kablosuz fotoğraf ve video dosyalarını aktarmak artık daha kolay. Üstelik pek çok alternatif var. Akıllı telefon ve tabletler sadece dokunarak fotoğraf ve videoları kameralardan transfer edebiliyor.

KAYITLAR BULUTA ATILACAK
Artık kameraların kapanması diye bir durum kalmadı. Sadece basit uyku modu olacak. Aslında uykuda bile pasif görüntü çeken kameralar bulut kaydı yapacak. Yani kameralar kapanmadan objektif açık şekilde buluta kayıt yapacak. Eğer isterseniz cihaza kayıt için komut vermek gerekecek. Uyku modunda çekilen görüntülere erişmek için para ödemek gerekecek. Bu işi bugün mobil uygulama şirketleri canlı yayın görüntüleri için yapıyor.

MEGAPİKSEL CANAVARI GELİYOR

120MP fotoğraf makinesi nesneleri sanki orada gözlerinizin önünde duruyormuş gibi göstererek yeniden üç boyutlu doku, hissiyat ve varoluş oluşturabilen süper yüksek çözünürlüklü görüntüler üretecek. Aynı zamanda 3D baskı uygulamaları veya hologram teknolojisiyle birleştirildiğinde size mükemmel sonuçlar sunacak.

18 KM GÖREN ŞAHİN GÖZÜ
250MP CMOS sensör Canon'un 4K'dan 30 kat daha net olan, en son ultra yüksek çözünürlüklü sensörü. 18km gibi inanılmaz bir uzaklıktan gökyüzündeki bir uçağın yanında yazan harfleri bile yakalayabilir. Böyle bir kamera güvenlikten profesyonel doğa fotoğraflarına kadar her etkinlik için kullanılabilir.

TELEFONLARIN ÖPMEYE DOYAMADIĞI KAMERA
Akıllı telefonlarla kameralar artık düşman değil. Kim daha iyi çekecek kavgası bir kenara bırakılınca fotoğraf makineleri resimlerin hızla paylaşılması için akıllı telefonlarla hızlı iletişim kuracak teknolojilere sahip oldu. Canon PowerShot G9X şık tasarımı ve yetenekleriyle gezmeyi, fotoğraf çekmeyi ve paylaşmayı sevenlerin beğeneceği özelliklere sahip. Dokunmatik ekranı sabit. Avucun içine sığacak büyüklükte. Şık deri gövdesi siyah ve açık kahve tonlarında.

GERÇEK 8K GÖRÜNTÜYLE AKACAK
Gerçeklik algısı değişiyor. Gerçekle görüntü arasındaki fark azalacak. Yeni nesil, 8K eğlence üretimini destekleyen konsept fotoğraf makinesi, Amazon yağmur ormanlarında gözalıcı doğa belgesellerinden, en sevdiğiniz stadyumdaki merak uyandıran futbol maçlarına kadar her şeyi akıllara durgunluk veren bir gerçeklikle yakalıyor.

KARANLIK NEDİR BİLMEYECEK
4 milyon ISO fotoğraf makinesi yarı karanlık ortamlarda Full HD renkli video çekimi yapabiliyor. Canon'un yeni ultra yüksek hassasiyetli bu fotoğraf makinesi imkansız çekimlerin yapılmasını mümkün hale getiriyor. Bu sayede gece karanlığında bile oldukça net görüntüler elde edilmesini sağlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA