Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Mutlu son

SABAH'TAN MEKTUP

Başbakan Erdoğan dün Afyonkarahisar'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terfi krizinin çözüldüğünü açıklayınca, derin bir nefes aldık.
Hem SABAH'ın İstanbul merkezindeki bizler, hem de Ankara Büromuz. Özellikle de Ankara'daki Haber Müdürümüz Mutlu Çölgeçen.
Çünkü yaz izinlerinin takvimini çok önceden belirlediğimiz için, Yüksek Askeri Şûra krizi gazetemizin beyin takımının neredeyse yarısının tatilde olduğu bir döneme denk geldi. Ankara'da krizi omuzlamak Mutlu'ya düştü.
Neredeyse 10 gün boyunca sabah krizle kalktık, gece geç saatlerde krizle yattık. Günün bu uzun zaman diliminde de her gün aşağı-yukarı 50 telefon görüşmesi yaptık Mutlu'yla. O da kaynaklarıyla en az 100 görüşme.
Mutlu özellikle savunma alanında son derece deneyimli bir gazeteci. PKK ile mücadele ve sınır ötesi operasyonlar üstüne hayli yankı uyandıran kitaplara imza attı.
Onun deneyimleri işimizi çok kolaylaştırdı. Açık kaynakların yanı sıra kulislerde dolaşan en küçük bilgi kırıntısını bile atlamadı.
Çok yoruldu Mutlu ama değdi. SABAH, terfi krizinde sağlam bilgilerle donatılmış iyi bir habercilik örneği sergiledi.
Başbakan Erdoğan'ın Afyonkarahisar açıklamasıyla derin bir nefes almamız, iyi bir sınav vermiş olmamızın huzurundan kaynaklandı.
Teşekkürler Mutlu.
Çarşamba günü başlayacak Ramazan boyunca SABAH özel bir sayfa hazırlayacak. Her yıl olduğu gibi.
Bu yıl da sayfamızın lokomotifliğini İslam hukuku uzmanı Prof. Hayrettin Karaman üstlenecek.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA