Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Kısır döngü

SABAH'TAN MEKTUP

Hem zor bir dönemden geçiyoruz, hem de bir kısırdöngünün pençesinde çırpınıp duruyoruz. Türkiye olarak da, Türkiye'ye ayna tutan medya olarak da.
Hepimizin birer "Piksel"ini oluşturduğumuz tabloya bakınca, ister istemez Anatole France'ın "Tanrılar Susamışlardı" romanını anımsıyor ve ürperiyorum.
Ne demek istediğimi anlatabilmek için gazetede herhangi bir günümü, örneğin dünü özetleyeyim.
Sabah geldim. Geceden Şemdinli'de 4 şehidimiz vardı ve onların cenazeleri memleketlerine gönderiliyordu.
Ajans, 4 şehidin evinden izlenimler aktarmaya başladı. Kim bilir kaç yüzüncü kez aynı başlıkları kullanarak: "Şehidimizin evinde yas var...", "Şehidimizin evine hüzün çöktü..."
Sonra Afyonkarahisar'daki cephanelikteki patlamada şehit olan 24 Mehmetçiğin cenazelerinin Ankara'dan memleketlerine gönderilmelerine ilişkin haberler sıraya girdi: Çorum, Konya, Samsun, Trabzon, Aksaray, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Kırıkkale, Adana, Zonguldak, Kastamonu... Liste uzayıp gidiyordu.
Daha sonra 24 şehidin her birinin cenaze töreni haberleri ...
O vedaların yüreklerimizde ve belleklerimizde açtığı derin acı uçurumları ile boğuşurken, Bingöl'den kara haber geldi: 8 polis şehit, 9 yaralı...
Arada Şemdinli'de 20, Ağrı'da 2 teröristin "Etkisiz duruma getirildiği"ne ilişkin haberler. Şemdinli'den bir bilgi notu eşliğinde: Son 10 günde öldürülen PKK'lı sayısı 123'e ulaştı.

***
Sonra dünyadan haberlere geçiyorum...
Suriye'de Esat güçleri ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalarda 37 kişi daha hayatını kaybetti...
Pakistan'da bombalı saldırı; bilmem kaç ölü...
Afganistan'da NATO operasyonu; şu kadar Taliban ölü...
Afganistan'da Taliban'ın bombalı saldırılarında toplam şu kadar ölü...
***

Cinayetleri, trafik kazalarını, intiharları, doğal felaketleri, kaçak göçmen trajedilerini hiç saymayayım.
Dünyamız daha önce görülmemiş düzeyde bir toplu cinnet mi geçiriyor? Yoksa birkaç yıl, bilemediniz 20 yıl önce yerel düzeye hapsolmuş bu vakalar internet sayesinde veya nedeniyle bir cinnet havuzunda mı toplanmaya başladı?

***
Ve ben ve meslektaşlarım bu kısır döngünün içinde okurlarımıza güne iyi, iyimser ve umutlu başlamalarına bir nebze olsun katkıda bulunacak gazeteler hazırlamaya çalışıyoruz.
Her şeye rağmen sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA