Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Bu teknoloji lastik hırsızlığını artırır

Fransız lastik firması Michelin tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Challenge Bibendum organizasyonu Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde yapıldı. Firma, bu organizasyonda son teknolojiye sahip çevre dostu araçları tanıtıyor. Çevre sorunlarına dikkat çekiyor. Michelin Challenge Bibendum etkinliğine bu yıl 80 ülkeden 5 bine yakın kişi katıldı. Ayrıca, yüzlerce basın mensubu yeni teknolojiye sahip alternatif yakıtlarla çalışan çevreci araçları test etme imkanı buldu.
Ancak, organizasyondaki en büyük sürpriz, Michelin'in elektrik motorunu lastiğin içine entegre eden buluşuydu. Otomotiv dünyasında devrim yaratan bu buluş hırsızlara da yeni iş olanağı sağlayacak gibi görünüyor. Çünkü, hırsızlar otomobili çalmak yerine elektrikli motorun da olduğu lastiği söker alır. Lastiği çalmak, otomobili çalmaktan daha az riskli olduğu düşünülürse, hırsızlara gün doğdu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA