Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Hyundai Avrupa başarısında Türkiye'yi unuttu

Güney Koreli Hyundai'nin Avrupa macerası 1977 yılında kendi tasarımı Pony modeliyle başladı. 34 yıllık Avrupa serüveninde 5 milyonluk satış adedine ise bu yıl ulaştı. Hyundai bu satışın yaklaşık 1 milyon adedini son 3 yılda gerçekleştirdi. Avrupa'nın önemli oyuncularından biri haline geldi.
Türk otomotiv sanayisinin örnek alması gereken Güney Koreli Hyundai Motor Company'yi bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Ancak, Hyundai tarafından Avrupa'daki başarıdan söz edilen yazılı açıklamada, Türkiye'den söz edilmemesini garipsedim. Avrupa'daki ilk fabrikasını Türkiye'de açan Hyundai, Avrupa'daki önemli kilometre taşlarını anlatırken Türkiye'yi es geçmiş. 2008 yılında açtığı Çek Cumhuriyeti fabrikasına yer vermiş. Çek Cumhuriyeti fabrikasında yapılacak kapasite artışından söz edilirken, daha önce açıklanan Türkiye yatırımından söz edilmemiş. Açıkcası, ben garipsedim. Sanırım Hyundai'de unutkanlık başladı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA