Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Sütten ağzı yanmış tüketici, otomotiv sanayiine güvenir mi?

Gümrük Birliği öncesinde, yerli otomotiv sanayii ürettiğini sattı. Eski teknolojiye sahip otomobilleri, Türk tüketicisine layık gördü. Zaten tüketicinin de başka alternatifi yoktu. Önüne koyulanı almaktan başka. Ancak ne zaman gümrük duvarları indi, tüketiciler yerli otomotiv sanayiine cezayı kesti. İthal otomobil satın alarak yerli otomotiv sanayiine tepkisini gösterdi.
Bunları niye yazdım. Şimdi yerli otomobil gündemde. Türkiye kendi markasını yaratabilir. Alt yapısı, tecrübesi ve insan gücüyle bunu başarabilir. Bundan hiç şüphem yok. Ancak, tüketicinin tepkisini kestiremiyorum. Daha önce sütten ağzı yanmış tüketiciler, yerli otomobile ilgi gösterir mi? Yerli otomotiv sanayiine yeniden güvenebilir mi? Bilmiyorum.
Sanırım ilk önce, otomotiv sanayii kamuoyundaki kötü imajını düzeltmeli. Tüketicinin, yerli üreticilere olan güveni tesis edilmeli.
Ondan sonra Fransızlar, İtalyanlar gibi kendi markalarına sahip çıkarlar mı? Hep birlikte görürüz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA