Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Fransız ve İtalyanlar kendi markalarına sahip çıkıyor

Konu yerli otomobil olunca, otomotivde kendi markasına sahip ülkelerdeki satışları inceledim. Sonuçta, tüketicilerin otomobil satın alırken kendi markalarını tercih ettiklerini gördüm. Sadece tüketiciler değil, kamu da kendi markalarını kullanarak, yerli otomotiv sanayiine destek oluyor.
Almanya'da en çok satan otomobil markası Volkswagen. Onu, Mercedes, BMW, Audi ve Opel takip ediyor. 2010'da ülkede en çok tercih edilen model ise VW Golf.
Alman VW tarafından satın alınmasına rağmen, Skoda, Çek Cumhuriyeti'nde en çok satan marka konumunu koruyor. 2010'un en çok satan modeli ise Skoda Octavia.
Fransızlar, otomobil tercihinde kendi markalarını seçiyorlar. Fransa'da en çok satılan otomobil markaları sırasıyla Renault, Peugeot ve Citroen. 2010'da en çok satılan model ise Peugeot 207.
İtalya'da da benzer bir durum söz konusu. En çok satılan otomobil markası Fiat. Fiat'ı Ford, VW ve Opel izliyor. Fransız Renault bünyesine geçtikten sonra kendisini yenileyen Dacia, Romanyalıların gözdesi olmaya devam ediyor. Başka söze gerek yok sanırım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA