Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Hibrid oto kullanan sürücülerin aileleri çok mutlu

Hibrid teknolojisi sadece çevreyi değil, aynı zamanda insan sağlığını da koruyor. Bu durum, Paris'te hibrid araç kullanan taksiciler üzerinde yapılan bir araştırmada ortaya çıkmış.
Saatlerini direksiyon başında geçiren yoğun trafikle boğuşan taksiciler, eve huzurlu bir şekilde geliyorlarmış. Bu durumdan en çok eşleri ve çocukları mutluymuş. Çünkü eve huzurlu gelen taksici, eşi ve çocuklarına daha iyi davranıyormuş.
Bunun nedeni ise hibrid otoların, konvansiyonel otomobillere göre sessiz olması. Bu sayede sürücüler, yoğun trafikte strese girmeden çalışıyorlarmış.
Sanırım buna en çok Türkiye gibi ülkelerin ihtiyacı var.
Belki bu sayede trafikteki stresten, yaşanan kavgalardan kurtuluruz.

Hibrid teknolojisi geçici

Bugün Hibrid teknolojisi konusunda en uzman marka Toyota. İlk seri üretim Prius'la hibrid araçların öncülüğünü yapan Toyota, diğer modellerinde de bu teknolojiyi kullanmaya başladı.
Danimarka'da test sürüşünü yaptığım Yaris'te olduğu gibi. Yaris'in hibrid versiyonun mühendisini yakalamışken sordum. Hangisi geleceğin teknolojisi olacak? Elektrik mi, hibrid mi? Yanıt ikisi de değil. Elektrikli araçlar menzil problemi nedeniyle sıkıntılı. Hibrid teknolojisi ise bugün bir sonraki teknolojiye geçiş için kullanılan bir köprü. Asıl amaç fullcell, yani hidrojen.
Hidrojen yakıt pilinin büyük ve ağır olması otomobillerde kullanılması için büyük engel. Ancak, bu teknoloji otobüslerde kullanılabiliyor. Gelecekte hidrojen enerjisi otomobillerde kullanılmaya başlarsa, tüm dünyayı değiştirecek bir devrime yol açar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA