Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Şeyhler Nusret'te sıraya girdi

Yurtdışına Dubai'den giren Nusret, Araplar'ın ilgi odağı oldu. 3 ayda restorana 6 bin kişi geldi. En son Şeyh El Maktum ve Al Nahayan'ı ağırlayan Nusret Gökçe, "Rezervasyona rağmen insanlar 2-3 saat kuyruk bekliyor" dedi

2009'da kredi çekerek, etin ana vatanı Arjantin'in yolunu tutan orada etin inceliklerini öğrenip, 3 ay New York'ta kaçak çalışan, 2010'da da işadamı Mithat Erdem'le ilk restoranını açan Nusret Gökçe ile başarı hikâyesini konuştuk. Gece-gündüz işinin başında duran, etlerini de her sabah Tuzla ve Çatalca'ya gidip kendi seçen Gökçe'yle 3 ay önce Dubai Four Seasons Hotel'in altında açtığı ilk yurtdışı şubesinde buluştuk.

Dubai nasıl gidiyor?
Eskiden turistler İstanbul'a korkarak gelirlerdi. Bugün, Arap müşteri sayısı yüzde 60-70'lerde. Dubai'yi hiç tanıtım yapmadan açtık. Ertesi gün restoranda 500 kişi yemek yedi. Telefonlar kilitlendi. İnsanlar rezervasyon yapmalarına rağmen iki-üç saat ayakta bekliyor.

Üç ayda buraya kaç kişi geldi?
Günde 600-700 kişi geliyor. Üç ayda 6 bin kişi yemek yedi. Şu anda Dubai'nin önde gelen Zuma, Armani, Cut, La Petit Maison, Roberto's gibi restoranlarının önüne geçtik.

Dubai şeyhi El Maktum kaç kez geldi?
Dört kez.

7 Arap Emirlikleri'nin lideri Şeyh Zayed bin Sultan Al Nahayan geldi mi?
Geçen hafta geldi. Kendimi tanıtmadım, yemeğin sonunda tokalaştık, bana Dubai'de restoran açtığım için teşekkür etti. 'Bir şeye ihtiyacın var mı? Abu Dabi'ye de bekliyorum' dedi. Nusret, Araplar'ın benimsediği bir marka.

'Türkiye'nin dünya markası restoranı oldu' diyebiliriz miyiz?
Geçenlerde Emirates Hava Yolları ile uçtum. Hostesler benimle resim çektirmek istedi. Beni tanıyor musunuz diye sordum? "Bir THY'yi, bir Nusret'i tanıyoruz" dediler.

Bugün 8 restoranınız oldu. İlk Nusret'te kaç kişi çalışıyordu, şimdi kaç kişi?
İlk restoranda 6-7 masa vardı, 10 kişiydik. Şimdi Nusret'te 500 kişi çalışıyor.

Günlük et tüketimi kaç ton?
8 restoranda beş ton.

Yabancılarda nasıl bir Nusret algısı oluştu?
Ortadoğu bizi, biz de onları çok sevdik. İşadamları, 'bir mazeretimiz olsa da İstanbul'a gidip Nusret'te yemek yesek' diyor. Sultanahmet, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya, Kız Kulesi ve Galata Kulesi'nden sonra Nusret İstanbul'un 7'nci harikası... Yabancı işadamı bu şekilde geliyor.

KRİZ FİLAN YOK


İstanbul'da yiyecek içecek sektöründe bir durgunluk var mı?
Cirolarımızda düşüşü bırakın, artış bile var. Mutsuz insan görmüyorum. Biz belli bir kesime hitap ediyoruz. Ama gelen insanların yatırımlarına, yaptıkları işlere bakıyorum, kriz filan hissetmiyorum. Nusret işadamlarının 'mutlu son'u. Bu da hiç azalmadı. Adam Türkiye'ye geldiğinde nereye gideceğini kendisi söylüyor. Uçağa biniyorum, Business Class'ın yarısıyla selamlaşıyorum. İstanbul'da gezilmesi görülmesi gereken yerlerin arasına artık Nusret de girdi.

HEDEFİM ÇİFTLİK KURMAK

Türkiye'de et fiyatları son dönemde yüzde 30 arttı. Sizce fiyatta bir spekülasyon var mı? Ne yapılmalı?
Üretim yok, tüketim çok. Devlet hayvancılığı destekledi, teşvik verdi ama kimse üretim yapmıyor. Yurtdışından ithalat kesildiği zaman fiyat yükseliyor.

Çözüm üretim mi?
Kesinlikle... Bizim de bir çiftlik hedefimiz var ama ırkı ve cinsi tam belli değil. Ama biz sadece belli başlı kısımlarını kullanıyoruz, kalanını da köfte, döner, sucuk, pastırma yaparsak doğru bir iş olur. Yoksa sadece bonfile, antrikot için üretim yapılmaz

Fiyatlarınızı pahalı bulanlar var... Et fiyatları düşse sizde de indirim olur mu?
Ete yüzde 30 zam geldi, biz 2 senedir bir kuruş zam yapmadık.

Siz et ustasısınız. Kaçak eti vatandaş nasıl anlayabilir?
Vatandaş bilinçli olmalı. Et alırken daha çok mahalle kasaplarını tercih etsinler. Çünkü mahalle kasabının bir sorumluluğu var, yanlış bir şey yapma şansı yok. Marketlerde de denetim çok.

GUT'TAN KORKMUYORUZ BİZ 'VERY GOOD' OLUYORUZ

Sizce Türkiye'de et ithalatına şu anda ihtiyaç var mı?
Piyasanın rahatlaması için ithalata ihtiyaç var.

Kendiniz yılda kaç kilo et yiyorsunuz?
Sabah kahvaltıda bile et yiyorum. 'Gut hastalığından korkmuyor musun?' derseniz biz 'very good' oluyoruz. Sabahları zaman buldukça bir saat spor yapıyorum, ondan sonra da protein ihtiyacım oluyor.

Nusret Gökçe kazandığını nereye yatırıyor?
Zorlu'da evim, Bodrum Mandarin'de yazlığım var. Ferrari'ye biniyorum. Hedefime ulaştım. Bundan sonrası nakit yatırım.

Son zamanlarda yabancı basın sizi yazıyor...
İki hafta önce Financial Times'a haber olduk. 'Arap gecelerinde rekabet' başlığıyla çıkan övgü dolu bir yazıydı.

Hıncal Uluç seni çok popüler ve reklam delisi olarak görüyor, tanıştın mı?
İlk Fenerbahçe-Galatasaray maçında evinde mangal yapmak istiyorum, etimi alıp çat kapı gideceğim. Çok usta bir kalem, o nasıl takdir ediyorsa öyledir, canı sağolsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA