Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

5 sektör CES'te buluştu

Tüketici elektroniği dışında sürücüsüz araç, akıllı ev, giyilebilir teknolojiler, oyun ve eğlence sektörlerini bir araya getiren CES 2016, bugün başlıyor. 223 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuara rekor sayıda marka katılıyor

Her yeni yılın ilk haftası teknoloji dünyası, Las Vegas'ta düzenlenen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı (Consumer Electronic Show) CES 2016'da buluşuyor. Ancak fuarda sadece tüketici elektroniği sektörü yok. Otomotiv teknolojilerinden giyilebilir teknoloji ve 3 boyutlu yazıcılara, sanal gerçeklik oyunları ve eğlenceden akıllı ev teknolojilerine kadar birçok kategori CES 2016'da bir araya geliyor. Bu kadar farklı teknolojileri tek çatıda toplamayı başaran CES, önce gazetecilere kapısını açıyor. Bugün ise tüm ziyaretçilere açılacak fuar, sadece tek bir merkezden oluşmuyor. Las Vegas 223 bin metrekarelik Kogre ve Fuar Merkezi dışında 3 dev otelde yeni ürün toplantıları günler öncesinden başlıyor.

YATAY TEKNOLOJİ

Teknoloji yatay çözümler sunmaya başlayınca, tüketici elektroniği fuarı bir anda sektörler buluşmasına dönüştü. Sanal Gerçeklik (VR-Virtual Reality) gözlükleri sadece oyun sektörünü değil, eğitimden sağlığa her alanda yeni uygulamalarla geliyor. Google ve Apple otomotiv yönetim ekranını değiştirecek adımları attı. Otomotiv dünyası teknoloji devleriyle yaptığı işbirliğini CES 2016'da açıklayacak. Akıllı evler ve giyilebilir teknolojilerin en son örnekleri yine fuarda ziyarete hazır. Bu yıl piyasaya çıkacak akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar modelleri öncelikle bu fuarda görücüye çıkıyor. Las Vegas'ta düzenlenen CES 2016'nın basın tanıtımında gösterilen ve günlük hayatımızı değiştirecek ürünleri sizin için seçtik.

BUZDOLABI DA AKILLANIYOR

Samsung ve LG, CES 2016'da akıllı ev için ne kadar maharetli olduğunu da göstermeye çalışıyor. Samsung 21.5 inç ekrana sahip bu buzdolabında internet radyosu, bilgi ekranı ve telefon uygulamaları gibi pek çok yeteneği bir araya toplamış. Buzdolabı, kamera yardımıyla kişisel ihtiyaçları belirleyip istenirse sipariş bile veriyor.

LG'DEN KABLOSUZ SES SİSTEMLERİ
LG, fuarda kablosuz ses sitemlerini tanıtıyor. Cihazın kurulumu oldukça kolay. Aynı zamanda yeni uyarlanabilir ses kontrol (ASC) özelliği ile de içeriğe göre en yüksek kaliteyi elde edebilmek için ses ayarlarını otomatik olarak düzenliyor. Cihaz, pek çok farklı kaynağa bağlanarak birçok içerik seçeneği sunuyor.

TELEVİZYON OYUN KONSOLUNU ARATMIYOR
PhIlIps TV, fuarda önemli duyurular yaptı. Şirket, Philips Smart TV'ler ve Philips Android TV platformları üzerinde sunduğu oyun tekliflerini önemli ölçüde artırmak için, aralarında Amazon, Gamefly, TransGaming's GameTree TV Gold, Chillingo ve Gameloft'un da bulunduğu önde gelen şirketlerle işbirliğine gittiğini açıkladı. Philips Android TV'ler, Google Play Store ve Philips App Gallery üzerinde zengin bir oyun yelpazesi sunuyor. Maksimum esneklik için, oyunlar hem TV uzaktan kumandası hem de TV'ye bağlı Bluetooth özellikli oyun kumandası ile kontrol edilebiliyor.

EN KÜÇÜK DİZÜSTÜ

Ekran boyutundan ödün vermeden 13 inç bir dizüstü bilgisayarla uçakta ekonomi koltuğunda çalışabilir misiniz? Üstelik ön koltuktaki kişi koltuğunu indirmeye karar verse bile... Karbon fiber ve işlenmiş alümin - yum gibi hafif ve güçlü materyallerden oluşan Dell XPS 13, kamerayı ekranın sol alt köşesine yerleştirerek bu değişimi yaratıyor. CES Fuarı'nda Intel Core, 6. nesil işlemci ve ekran kartının yanı sıra 1 TB'a kadar çıkan SSD depolama ve 16 GB'a kadar çıkan RAM yetenekleriyle yenileniyor. 18 saati aşan pil ömrü ve QHD+ görüntü kalitesi dikkatleri üzerine çekecek.

YENİ ÜRÜNLER GELİYOR
Consumer Electronics Show (CES) bugün başlıyor. 9 Ocak'a kadar sürecek olan fuarda yeni nesil teknolojiler ve lanse edilmemiş ürünler tanıtılacak. Fuar her yıl şirketlerin sergilediği yeni ürünlerle adeta bir teknoloji show'una ev sahipliği yapıyor.

AÇIL AYAKKABI AÇIL!
Fransız teknoloji firması Zhor Tech, tamamıyla akıllı ve her an online bir ayakkabı ile karşımıza çıktı. İşi sadece adımları saymak değil. Ayakkabının yeteneklerinden faydalanmak için önce uygulama indirilmek zorunda. Ayakkabı, içinde onlarca farklı sensörle tabana uygulanan basıncı ölçüyor. Yani yürürken ve koşarken hesaplanan basınç kişiye özel bir tasarımın ortaya çıkmasını sağlıyor.

152 EKRAN HER ZAMAN YANIMIZDA

CES 2016'da ziyaretçilerin karşısına çıkacak ürünlerden biri de Royole-X sanal gerçeklik gözlüğü. Gözlük, film ve oyunların dev ekranda izlenmesini sağlıyor. Ses ve 152 ekran görüntüyü mobil olarak tüketicinin yanında taşımasını sağlayan cihaz, uzun yolculuklarda eğlence konforunu artırıyor. Evlerde ekranın paylaşılamadığı durumlarda dev ekranları çoğaltma şansı da elde edilebiliyor.

LENOVO'DAN THİNKPAD X1 TABLET

Lenovo ThinkPad, CES Fuarı'nda X1 Tablet modelini tanıttı. Sunumlar için özel bir projeksiyona ve 3D kameraya sahip ürün, hem dizüstü bilgisayar hem de tablet olarak kullanılabiliyor. ThinkPad X1'in modülüyle batarya ömrünü 15 saate kadar yçıkartabiliyor. Pico Projector ve HDMI çıkışı ile sunumlar projeksiyondan yapılabiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA