Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Teknoloji dünyasının dev şovu

Dünyanın en büyük teknoloji şovu CES 2016, bu hafta Las Vesgas'ta rekor sayıda katılımcı ve ziyaretçiye kapılarını açacak. TV ve ses sistemleriyle adını duyuran fuarda akıllı telefon, tablet, giyilebilir teknolojiler, akıllı ev sistemleri gibi pek çok yeni teknoloji sergileniyor. Hatta otomobil fuarıyla yarışacak sayıda yeni elektrikli otomobil ve sürücüsüz otomobil teknolojileri de ön planda olacak.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

4 Ocak'ta basına özel toplantılarla başlayan CES 2016'ya katılan (Consumer Electronic Show - Tüketici Elektroniği Fuarı) pek çok firma kapılar açılmadan sürprizleri açıklıyor. Rekor katılımın beklendiği fuara 20'nin üstünde otomotiv firması da katılıyor. İnternete bağlı giyilebilir teknolojiler, yeni akıllı telefon, televizyon ve tabletlerin de tanıtıldığı fuar, 2016 yılı boyunca karşımıza çıkacak yeni teknolojilerin ve ürünlerin habercisi olacak. Türkiye'den elektronik, teknoloji perakendecileri ve operatörlerinde yoğun ilgi gösterdiği etkinliği SABAH Gazetesi yerinde takip edecek.www.sabah.com.tr üzerinden video ve özel galerilerle gelişmeleri okurlara yansıtacak.

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ UCUZLUYOR

Akıllı saat, bileklik olarak görmeye alıştığımız giyilebilir cihazların 3 büyük problemi var. İlki pil ömrü, ikincisi ise fiyat. Üçüncüsü ise bileğimizde gereğinden fazla yer kaplaması. Fuar bu alanda da ilginç yenilikler sunacak.

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİLERDE REKABET VAR
En Ekonomik: CES 2015'te en ekonomik dijital oyuncak 20 dolar ile Çinli Xiaomi'nin MiBand oldu. 30 dolarlık etiketiyle MisFit de dikkat çekiyor. Giysi Tasarım: Giyilebilir teknolojiler moda tasarımcılarının da dikkatini çekiyor. Fuarda giysi tasarımcıları da yer alacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA