Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

4.5G'de aile boyu hizmet yarışı

4.5G kişiye özel servislerin patlamasına neden olacak. Apple ve Spotify hem Android hem de iOS tabanlı cihazlardan aile paketi müzik hizmeti sunmaya başladı. Bu paketlerle servisler daha ucuza geliyor. Turkcell ve Türk Telekom da hazırlık yapıyor

Operatörler 4.5G uyumlu cihaz kampanyalarına devam ederken genci yaşlısı, öğrencisi doktoru her meslekten, her yaştan insan bütçesine ve ihtiyacına uygun akıllı telefonlar ile internet servislerinin peşine düştü. Şimdi operatörler aile boyu paketler sunmaya başlıyor. Telefondan tarifelere, internet paketinden servislere kadar her şeyi aileler belirleyecek. Yani aileye özel iletişim danışmanlığı başlıyor.

EKONOMİK ÇÖZÜM
Evde sadece sabit telefon varken, iletişim maliyeti tekti. Oysa şimdi fatura çeşitlendi. Kişisel harcamalar aile bütçesine zarar vermeye başladı. 4 kişilik bir ailenin akıllı telefon harcaması ve iletişim faturası bütçeyi sarsıyor. Bu maliyetin içinde sadece akıllı telefon satın almak yok. Telefonunun konuşma ve internet paketini de düşünmek gerek. Hatta müzik ve TV gibi servisler de kişiselleşti.

ÖĞRENCİNİN DERDİ NE?
Öğrenciler internet ve grafik performansından memnun kalacakları, oyun oynayabilecekleri, sosyal ağlara girebilecekleri bir telefon arıyor. Bir avukat ya da doktor ofis dokümanlarına kolayca ulaşıp, düzenleme yapacağı telefonun peşinde. Orta yaştaki Facebook kullanıcıları ise kesintisiz internet istiyor. Yani herkesin hız konusunda farklı beklentileri var. İhtiyaca göre farklı cihazları kullanmak gerekiyor. Fiyat, Türk kullanıcısı için en belirleyici unsur. Ekran çözünürlüğü- boyutu, kamera, kullanım kolaylığı, pil ömrü ve performans akıllı telefon seçimine doğrudan etki ediyor.

YAŞLIYA KOLAY KULLANIM
Akıllı telefonlar sadece gençlere ait bir oyuncak değil. Yaş ilerledikçe adaptasyon süresi uzuyor. Genelde kadınlar yaş ilerledikçe erkeklere göre yeniliklere daha hızlı uyum sağlıyor. Özellikle ileri yaştaki kadınlar Facebook kullanımında erkeklere göre daha başarılı. Gençlerin oyun tutkusu telefonun ve şebekenin performansıyla doğrudan etkili. Özellikle internet üzerinden oynanan oyunlarda 4.5G altyapısı pek çok sorunu çözüyor.

15 TL'YE AİLE PAKETİ MÜZİK
Apple kullanıcıları müzik servisini aile paketi olarak kullanabiliyor. Böylece müzik servisi için ekstra para ödemekten kurtuluyorlar. Ayda 15 TL'ye aile veya 10 TL'ye bireysel üye olabiliyorsunuz. Üstelik sadece Apple ürünlerinden değil, beta sürümü ile Android cihazlardan kullanmak da mümkün. Yine Spotify de benzer şekilde aile paketi servisini Android veya iOS tabanlı tüm mobil cihazlardan sunuyor. Premium paket üyeleri yüzde 50 indirimle 10 TL'lik aylık paketi 5 TL'ye alabiliyor. Turkcell ve Türk Telekom yine 5 TL'lik aylık paketlerle bireysel premium içerik sunuyor. Aile paketlerinin de eli kulağında.

İHTİYACA GÖRE TELEFON OLUR!
Geniş bir ailenin akıllı telefon derdi bitmez. Ancak bütçeye uygun telefon seçmek kolay değil. Her çocuğun farklı istekleri var. Samsung A serisi, ekonomik telefon isteyenler için iyi bir seçim. Ancak yüksek performans ve uygun fiyat için CAT 7 uyumlu GM 5 Plus da 999 TL'lik fiyatıyla uygun seçenek gibi görünüyor. Eğer aile tümüyle Apple iPhone kullanıcısı ise çocuklara da iPhone SE ile başlamak iyi bir fikir olabilir. Yine operatörlerin kendi markasıyla ya da özel işbirliğiyle sunduğu 4.5G uyumlu telefonlar da uygun fiyatlarla vitrine çıkıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA