Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Avrupa “sömürgeciliği” bırakmıyor

Avrupa, özellikle 15 Temmuz'daki FETÖ'cü darbe girişiminden bu yana, "batılı" ve "evrensel" dediği tüm ilkelerini çiğniyor.

Terör örgütü PKK, 16-17 yaşındaki gençleri öldürürken, PKK'ya silah taşıdığı belgelenen HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız ise AB komisyonunda ağırlanıyor. Avrupa Parlamentosu'nda hakkında yakalama kararı bulunan teröristler, AP parlamenterleriyle görüşüp onlara Türkiye aleyhine "brifing" veriyor.

Özdemir Sabancı'nın katili Fehriye Erdal, yıllardır Belçika'da koruma altında. İsveç'in sınır dışı ettiği teröristler, Almanya tarafından kabul ediliyor. Demirtaş ve Yüksekdağ'ın gözaltına alındığı gün, PKK'nın katlettiği 11 Kürt hakkında en küçük "üzüntü" belirtmeyen AB'nin, HDP'li vekiller için ortalığı ayağa kaldırması tek kelimeyle Türkiye düşmanlığıdır.

***

AB Büyükelçileri, PKK'lı teröristlere yardım ettiği için tutuklanan HDP'li vekillerin Meclis'teki sıralarında onlara 'vekâlet' ediyor. Almanya, Türkiye'nin istediği 4 bin 500 teröristi iade etmediği gibi Zekeriye Öz başta olmak üzere FETÖ'cü tüm teröristlere kucak açıyor. Avrupalı siyasetçilerin terör seviciliğine karşı ya Avrupa medyası ne yaptı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi, "Küresel medya kuruluşları ne kadar ilkesizlik varsa yapmaktan çekinmediler."

***

Hele Can Dündar bahsi var ki sormayın. Dündar, FETÖ'cü dostlarından aldığı belgelerleCumhuriyet'in manşetinden, açık açık 'Türkiye DEAŞ'e yardım ediyor' yalanını söyledi.

DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi veren Türkiye aleyhinde tam da Batılı dostlarının istediği şekilde kara propaganda yaptı.

Almanya ve Fransa'nın pasaport verdiği Can Dündar, Avrupa saraylarında ve Alman televizyonunda "Ne olur Türkiye'ye müdahale edin" içerikli konuşmalar yapıyor.

***

Türkiye'den, teröristlerle mücadelesini yumuşatmasını, FETÖ'cü hainleri tutuklamamasını isteyerek "insan hakları" konusunda eleştirilerde bulunan AB, Türkiye'den bu konuda AB değerleriyle "empati" yapmasını istiyor.

Ancak üstenci ve buyurgan bir dille Türkiye'yi terbiye etmeye çalışan "sömürgeci efendi" gibi davranan Avrupa, alçak darbe girişimi karşısında bile Türk insanıyla "empati" yapmadı.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, önceki gün nihayet lütfetti ve şunları söyledi:

"Fetullahçı Terör Örgütü'nün kesinlikle 15 Temmuz darbe girişiminde rol oynadığına dair artan işaretler var. Darbe girişimine ilişkin dışarıdan çok az empati gördükleri söyleyen Türklerin bu konuda haklılık payı var!"

***

Dünyada kendi halkına tankla, helikopterler bomba atan, siper alıp halka kurşun yağdıran hiçbir darbe girişimi hatırlıyor musunuz? Türkiye 15 Temmuz'da böylesi bir işgal girişimine maruz kaldı. 247 kişi şehit oldu, 2 binin üzerinde gazimiz var.

Avrupa ise sadece firari FETÖ'cü ve PKK'lı teröristlere kucak açtı. AB ülkeleri, Türkiye'den bu konuda utanmadan nasıl "empati" yapmasını bekleyebilir?

"Demokrasi" diyerek mangalda kül bırakmayan Avrupa'nın, "dürüstlük", "utanmak", "çifte standart" ve "insanlık" gibi değerlerin de evrensel olduğunu düşünme vakti geldi de geçiyor…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA