Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kontrollü ve coşkulu

Kayserispor maçının 60. dakikasından sonra, Meireles'in kenara gelmesiyle birlikte kontrollü oyundan uzaklaşan, içgüdüleri maçı yaşayan takım aklında kalmıştı Aykut Kocaman'ın... Coşkulu oynamak ile kontrollü olmak arasında ince çizgide yürüyordu. Bu yüzden Sezer ile maça başlamadı muhtemelen. Riskleri alacağı zamanı, rakibe sağlayacağı oyun alanını geciktirmek için klasik on birinde ısrarcı oldu. Ama Saracoğlu'nda tempoyu yükseltemeyip, yüksek toplara mecbur kalınca karar değişikliği için beklemedi. 2. yarının 10 dakikasında son 5 haftadakinden fazla tehlike yaratıp, rakip ceza alanında vakit geçirdiler.
"Hangi Fenerbahçe?" diye sorulduğunda, taraftarın istediği elbette ikincisi... Ama rakibin silahları, hızı ve pas kapasitesi göz önüne alındığında Belediye'ye uygulanacak baskıda en ufak bir orta saha zaafı, kesilecek cezayı da beraberinde getirebilirdi.
Aykut Hoca, bir teknik adam olarak daha yeni kurduğu takımının, oynama istikrarı ile birlikte yükselecek performansını bekliyor. Ceza alanında çoğalamaması, Sow'u destekleyecek ikinci oyuncunun sürekli geç kalmasıyla topa sahip olma avantajını tehlikeye dönüştüremiyor. Bu nedenle Sezer'i takıma katmakta çok gecikmeyecek, veya Topuz- Krasic ikilisinden biri geri geldiğinde Kuyt ile ikinci forveti deneyecek. Gereksiz bir top kaptırmanın ardından gelen, gereksiz bir faul sonrasında, Volkan gibi üst düzey kalecinin rakibin ayağına ikram ettiği gol pasıyla birlikte skorun beraberliğe düşmesi, sorunların çözülmesi gereken yerde, kendiliğinden yaratılan problem oldu.
Belediye'nin 15 korner, veya onlarca yüksek top sonrasında gole izin çıkarması, Bülent Korkmaz'ın takımını maça ne kadar iyi hazırladığının da göstergesi. Fenerbahçe analizlerini çok iyi yapıp, takımını neredeyse hatasız hazırlamış.
Sezer'den sonra Krasic'in "geliyorum" mesajını vermesi, Aykut Kocaman'ın elini güçlendirdi. Stoch'un neyi, ne zaman yapacağını öğrenmesi adına Samandıra'dan kalkan otobüste yer bulamaması da, yeni Fenerbahçe'nin prensibi. Maç kaybedilebilir ama kimin patron olduğu sorgulanamaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA