Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sürprize kapalı maç

Aykut Kocaman Göztepe maçı öncesi tahtaya ilk on biri yazarken, maçı sürprizlere kapattı. Bir gün öncesinden gelen sonuç, futbolda her an, her şeyin olabileceği gerçeği, Fenerbahçe'yi, Göztepe karşısına takviyeli çıkardı.
Aslında sahadaki takımın üçüncü maçıydı. Bir hafta arayla oynuyorlardı ve Pendik, Borussia ve Göztepe sırasına girdiler. Alman takımı karşısında ön tarafın etkisizliği de, Aykut Hoca'nın Kuyt, Meireles tercihlerinin nedenlerindendi. Sezer'in attıkları ve asistiyle skora 3-0'a geldikten sonra, maç kendi anlamını bitirdi.

STOCH'UN GÖNLÜ ALINDI
Turu alan Fenerbahçe'nin denemeler yapmaya başlaması, değişiklikler ile sahanın iyilerini alkışlatarak kenara getirmesi etabı başladı. Stoch'un gönlü alındı, Salih ve Recep ile de taraftara gençlerin keyfi için fırsat sunuldu. Ayrıca; Sezer'den sonra Meireles'i de forvet arkasında görme fırsatı buldu teknik direktör Aykut Kocaman... 15 dakikalık bölümde Portekizli'nin yeni görev bölgesini nasıl algılayacağı, çevresindekiler ile nasıl iletişim kuracağı da önemliydi. Meireles'in oyun zekası, topa gittiği ve topu attığı bölgeler, gerektiğinde burada da şans alabileceğini gösterdi bize.
Sezer ve Krasic artık ilk on birin ciddi alternatifi oldular. Form grafiklerini yükseltiyorlar. Maç oynadıkça daha iyi ve güvenli oluyorlar. Krasic'e takımdan da yardım ve ilgi gelmeye başladı. O'nun antrenman ciddiyetinin yanı sıra, topluluğun bir parçası olmaya karar vermesi ile topla buluşma sayısı da arttı, pas tercihlerinde de "tereddüt edilen" olmaktan çıktı.
Bu maçın performansı pazar günkü derbiye çok olumlu yansıyacaktır. Gelişen güven, risk alma düzeyinin artması, uzun süre sonra pas oyununu başarıyla yapmaları, Arena ortamında hata oranlarını da azaltacaktır, tehdit miktarını da arttıracaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA