Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Bugün katılım çok önemli

KONGRE ANALİZİ

1- F.Bahçe kongresinde sizce yarın (bugün) nasıl bir tablo ortaya çıkar? İlk günün havasına baktığınızda Aziz Yıldırım'ın farklı kazanacağını düşünürsünüz. Ama 13 bin üyenin sadece üç bini oradaydı ve bu Yıldırım'ın "kemik" kadrosudur. Böyle düşünürken, söz vermesine rağmen Hulusi Belgü'nün cezasının kalkmasına karşı çıkması herkes için sürpriz oldu. Bir başkan verdiği sözü nasıl tutmaz veya bir rakibini elemek adına ağzından çıkanı nasıl reddeder? Yıldırım'a en yakın olanlar bile şoka uğradı. Bu yüzden katılım çok önemli. Aydınlar'ın kazanması için 8 bini geçmesi gerekiyor ki, büyük ihtimalle rakam 9 bine yaklaşacaktır

Aydınlar tuzağa düşmedi
2- Yıldırım ve Aydınlar nasıl bir seçim kampanyası geçirdi? Yıldırım, 3 Temmuz üstüne kurdu stratejisini. Mağduriyet ve haksızlık duyusu taraftarda da kongre üyesinde de çok güçlü. Aydınlar'ı hedef tahtasına oturtup, kendini kenara ayırdı... Aydınlar suçlamalara kısa ve kesin yanıtlar verdi. Tartışmaya girme tuzağına düşmedi. Hatta konuşması bittikten sonra salonu terk ederek, Yıldırım'a da bu fırsatı vermedi. Hedeflerini açıklayarak, "Namus sözü veriyorum" dedi. Polemik üstüne seçim kampanyası yapmadı.

Bu ekip maddi sorunları çözer
3- Seçime nasıl bir katılım bekliyorsunuz? Aziz Yıldırım'ın Hulusi Belgü'yü bile affettirmemesi panik içinde olduğunu gösteriyor. Ali Koç'a basın toplantısı yaptırtması da ayrı bir detay. Bu nedenle, İstanbul dışından da beklenenin üstünde kongre üyesi oy atmaya gelir. Rekor katılım bekliyorum.
4- Aydınlar listesinin bir kısmını açıkladı. Değerlendirir misiniz? TÜSİAD gibi diyorlardı, öyle çıktı. Türkiye'nin önde gelen, başarılı ve maddi gücü yüksek iş adamları Aydınlar ile birlikte. Kulüp içinden de Dursun Ekşioğlu, Metin Şen, Engin Keçeli gibi dinamik isimleri duyuyoruz. Fener'in maddi sorunlarını bir anda çözebilecek ve transfer döneminde büyük düşünmesini sağlayacak bir yönetim oluştu.

Kongre sonrası kaos bitmez
5- Yıldırım'ın ekibi için ne düşünüyorsunuz? Henüz listesini açıklamadı. Duyulan isimler yeni değil. Daha önce Yıldırım ile çalışmış, ayrılmış sonra tekrar birlikte olmaya karar vermiş olanlar da var. Önemli bir tecrübeye sahipler ama tek adam yönetiminde bunu nasıl devreye sokacaklar, bilinmez.
6- Kongreden sonra sizce ne olur? Bir kere 2015'te bir kongre daha var. Aziz Yıldırım kazanırsa zaten süreç devam edecek. Ancak Yargıtay ve UEFA kararları Yıldırım aleyhine olursa üçdört ay içinde yeni bir kongre daha yapmak zorunda kalacaktır Fenerbahçe. Yani; kaos bitmez. Yıldırım bunun farkında. Bu yüzden, yönetimin devam etmesi, sadece kendisinin yerine istediği bir ismin seçilmesi için de zemin yaratmaya çalışacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA