Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Şanslı G.Saray

Galatasaray, tarihinin en zor ve en şanslı galibiyetlerinden birini aldı. İlk 60 dakikaya bakıyoruz; tel tel dökülüyor, üstelik mağlup durumda... Riera'nın kanadı yol geçen hanı gibi. Sezon başından beri istikrarlı oynayan Dany tanınmayacak halde. Melo ve Selçuk etkisiz. Elmander ve Hamit sahada yok. Eğer Braga, biraz şanslı olsa ya da son vuruşlarda biraz başarılı olsa maçı ilk 15 dakikada 3-0 yapardı. Braga çok gol kaçırdı. Galatasaray ilk yarıda tanınmayacak halde kötü oynayıp kaleye bile gidemedi. Şimdi düşünün: Devre arası soyunma odasına giriyorsunuz, 1-0 mağlupsunuz ve çok da kötü oynuyorsunuz. Üstelik bu dakikalarda Manchester United-Cluj maçının ilk yarısının berabere bittiğini öğreniyorsunuz. İşte bunun adı gerilimdir, bunun adı çok ağır bir strestir. Fatih Terim, bu anda yapması gerekeni yaptı. Ambarat ve Aydın Yılmaz'ı oyuna sokup Galatasaray'ı ileride karşılayan ve tuhaf bir ofsayt taktiği uygulayan Braga'nın arkasına sarkmayı düşündü.
Ne olduysa ikinci yarının hemen başında oldu. Manchester'da Cluj'un gol attığı haberi, Fatih Terim'in de kulağına geldi. İşte bundan sonraki dakikalar ölüm dakikaları gibiydi. Galatasaray'ın bütün yükünü taşıyan Burak'ın beraberlik golü geldi. Ama hala her şey çok zordu. 25-30 dakika kalmıştı ve Galatasaray kazanmak zorundaydı. Ve işte bu dakikalarda Aydın Yılmaz, sahneye çıkıp adeta mucizeyi gerçekleştirdi. Futbol çok garip bir oyun. Galatasaray'ı hayata döndüren Aydın'ın golünden önce ortayı yapan sahanın en kötüsü Riera! Futbol belki de bu yüzden dünyanın en sevilen sporu. Sonuçta Galatasaray iyi oynamadığı bir maçta galip gelmek zorunda kalarak Şampiyonlar Ligi'ne devam ediyor. Ama dün geceki futbolu Şampiyonlar Ligi'nde başka rakibe karşı oynarsanız İstanbul'a mutlu dönebilir misiniz, orasını bilmiyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA