Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Fizik gücü

Fenerbahçe, çok ama çok iyi oynamadığı bir maçı yine kadro kalitesi ve fizik gücüyle almayı bildi. Böylesine galibiyetler F.Bahçe için bu sezon ilk değil ve inanıyorum ki son da olmayacak. Oyuna F.Bahçe çok kötü başladı. İlk bölümlerde hem gol yedi hem de çok önemli gol pozisyonları verdi. Maçın kırılma anı belki de Rizespor'un attığı ilk golden sonraki yakaladığı pozisyondu. Kweuke, iyi vursa ve maç 2-0 olsa F.Bahçe'nin bu maçı çevirmesi çok güç olacaktı. İlk yarım saate bakıyoruz; Rizespor hem skor avantajını bulmuş hem iyi kapanıyor hem de ciddi kontratağa çıkıyordu. Devreyi böyle bitirebilseler Fenerbahçe ikinci yarıda daha fazla risk alıp muhtemelen daha fazla açık verecekti. İlk devrenin uzatma dakikalarına gelince maçın kırılma anlarından biri daha yaşandı. Rize ceza alanının beş altı metre dışında kazanılan serbest vuruşu Cristian kullandı ve harika bir gol yaptı. Bu golün diğer gollerden çok önemli bir farkı var. Hem devre arasına beraberliği yakalamış olarak giriyorsunuz hem de rakibi demoralize ediyorsunuz. İşte F.Bahçe de böyle yaptı.

YUNUS YILDIRIM BAŞARILIYDI
İkinci yarı maçta her şeyi yapan taraf F.Bahçe'ydi. Her geçen dakika iki takım arasındaki oyuncu kalitesi ve fizik güç farkı ortaya çıkıyordu. İlk devrenin büyük bölümünde çok kötü oynayan Fenerbahçe gitmiş, yerine oyunun tüm inisiyatifini almış bir Fenerbahçe gelmişti. Maç, bu devrede Rizespor sahasında geçti. Önce Emenike kaçırdı ama son çeyrekte Webo yine işi bitiren isim oldu. Kornerden gelen topta Webo'yu marke eden kimse yoktu. Ve çok dengeli iyi bir kafayla da Webo F.Bahçe'ye daha önceki bazı maçlarda olduğu gibi üç puanı getiren isim oldu. Sonuçta F.Bahçe deplasmanda da art arda kazanıyor. Geriye düşse de kazanıyor, öne geçse de kazanıyor. Üstelik ikinci yarının son bölümlerinde de hiç bir Anadolu takımı F.Bahçe karşısında diri kalamıyor. Maçın en başarılı isimlerinden biri de tartışmasız hakem Yunus Yıldırım'dı. Birkaç ufak hatası dışında çok iyi maç yönetti.

MAÇIN ADAMI: CRİSTİAN BARONİ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA