Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Satranç gibi

Beşiktaş-F.Bahçe derbisine 3 gün kala, usta yorumcumuz 90 dakikanın röntgenini çekti

Şenol Güneş, Oğuzhan'ı derbide oynatmak için geçen hafta sakladı. Onu Atiba'nın yanına çeker, Necip'i yedek soyundurur gibi geliyor...

Pereira'nın yerinde olsam çift ön libero oynarım… Yani 4-2-3-1. Çünkü Beşiktaş, üçlü orta sahası ile ikinci bölgeyi çabuk geçiyor...

Derbiye 3 gün kaldı ama derbinin 11'leri hocaların kafalarında hazırdır. Onlara göre; F.Bahçe; Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Souza (Mehmet Topal) Meireles, Ozan, Nani, Markoviç ve Van Persie… Beşiktaş ise Tolga, Beck, Tosic, Ersan, Rhodolfo, Necip, Atiba, Sosa, Olcay, Gökhan, Gomez şeklinde olur. Beşiktaş için bir parantez açarsak Şenol Güneş'in Oğuzhan'ı geçen hafta oynatmayıp derbi için sakladığını düşünüyorum. Son dakika sakatlığı olmazsa Güneş, Oğuzhan'ı Atiba'nın yanına çeker, Necip'i yedek soyundurur. Allah korusun bir sakatlık olursa işler değişir. Ama tahminim, Vitor Pereira Kjaer'i, Şenol Güneş de Oğuzhan'ı derbi için geçtiğimiz hafta oynatmadı.

Skoru detaylar belirler

Ben F.Bahçe'nin hocası olsam, Beşiktaş'a karşı çift ön libero şeklinde oynarım. Yani 4-2-3-1 sisteminde Olimpiyat Stadı'na çıkarım. Çünkü Beşiktaş'ın, forvet arkasında oynayan orta sahalarıyla ikinci bölgeyi çabuk geçebilen bir yapısı var. Pereira'nın mevcut sistemini değiştirip, 4-2-3-1 sistemine dönmesi gerekiyor. Bugüne kadar hiç uygulamadığı. Ama şu bir gerçek ki bizi çok güzel bir maç bekliyor. İki takımın da güçlü ve iyi oyuncuları var. Derbinin sonucunu detaylar belirleyecek. İki antrenörün de işi hiç kolay değil. İki takımın beki solak. Gökhan Töre ters ayaklı bir oyuncu. Satranç gibi bir maç olacak ve hiç kolay geçmeyecek. Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı genelde üstün skorlar alıyordu, hatta geçen sene çok kalabalık Olimpiyat Stadı'nda kazandı. Yalnız geçtiğimiz yıllardaki Fenerbahçe, ev sahibi Beşiktaş'ın hızlı başlayacağı düşüncesiyle hep alışkanlığı olan ayağa bol pasla, rakibin daha baştan hızlı oynamasını engelliyordu. Bu formatın dışına çıkan bir takım var bu yıl. Bu yüzden geçtiğimiz yıllardaki maçlar gibi olmayabilir. İnönü'ye gidiyordu Fenerbahçe defans yaparak değil pas yaparak başlıyordu. Olimpiyat'a gidiyordu yine hızlı Beşiktaş beklerken bir anda topa sahip olan takım karşısında tempo tutturamıyordu. Bu sene Fenerbahçe'nin de hızlı oynamaya çalışması Beşiktaş'ın işine gelebilir.

Bir puana üzülmez

3 puan önde F.Bahçe, Olimpiyat'tan 1 puan alıp gelirse kendisini kötü hissetmez. Ama Pereira ilk kez bir derbiye çıkacak ve bunu da deplasmanda oynayacak. F.Bahçe'nin kenarları kapatarak iki ön libero ile oyuna başlaması gerekir. Molde ve Bursaspor maçlarına baktığımızda Van Persie ve Fernandao ikilisi 11'de başlamadı. Pereira diyor ki, "İkinizden birini skor dezavantaja düşene kadar oynatmayacağım." Ama Beşiktaş maçına kadar gelgitler yaşayacaktır. Koyacak rakip kadroyu önüne, Ersan ile Rhodolfo'yu inceleyecek ve ona göre karar verecek. Şimdi Markovic ve Nani'yi derbide 11'de düşündüğümüzde, Josef sakatlıktan dönerse hoca, ya Meireles ya da Ozan'dan birini kesip çift forvet yapabilir. Ama Van Persie ve Fernandao'dan biri Olimpiyat'ta yedek oturacak. Beşiktaşlılar, Nani, Van Persie, Fernandao ve Markovic dörtlüsünün aynı anda oynamasını ister. Niye ister böyle bir F.Bahçe'yi Beşiktaş? Çünkü bu kadroya karşı 7 pozisyon kesin bulur, bunun 5'ini gole de çevirebilir. Ama Pereira sezon başındaki 4 forvet yanlışından döndü. F.Bahçe, ofansif oyun ister ama ikili forveti istemez çünkü o ikili forvet ile Shakhtar'dan 3 gol birden yediler. Ben şunu biliyorum, ikisinden biri oynamamalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA