Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Şota maçı değiştirdi

Galatasaray bu maçta resmen altın buldu, 3 puan değil... Hamza hocayı maçtan önce dinlediğimde demoralize olduğunu görmüştüm. "Kötü sonuçlardan önce de kulübümün üzerine oyunlar oynanıyordu" dedi. Onu baskı altında gördüm. Maça gelirsek, oyuncular için zor bir zemindi. Çimin altındaki çamur oyuncuların adalelerini iyice yıpratır. Hücumda Trabzonspor ağırlıklı ama Galatasaray'ın da yürekli olduğu bir maç izledik. Orta sahada maç boyu garip boşluklar vardı. Melo gitmiş Inter'e, Selçuk cezalı, ortadaki oyuncuların Bilal ile Jose ilk kez bir arada oynuyor. Denayer yeni sağ bek, Carole da solda yeni sayılır. Zor bir durum...
Öyle bir 55-65.dakika arası yaşandı ki Galatasaray, bu sıcağa kar dayanmaz dersin. Sağdan geliyor, soldan geliyor, direkler derken baskı büyüdü. Hamza hocanın Podolski ısrarı Galatasaray'ın aleyhine dönecekti. Onun varlığı Sneijder'i de olumsuz etkiliyor, takım savunmasını düşürüyor. Burak'ı da dahil ediyorum. 65'e kadar Trabzon'un puan kaybına üzüleceği maç bu iki değişiklik sonrası değişti. 4 pozisyon buldu bu dakikadan sonra. Bence Şota'nın çok yanlış bir kararı oldu. Constant ile Salih'in değişikliği maçın kaderini değiştirdi. Ben, Şota hoca Cardozo'yu koyunca 4-4-2'ye dönecek sandım. N'Doye'yi sağ açığa atıp Cavanda'yı sola çekince de Sneijder nefes aldı. Karşısında da Salih'i buldu. Bir oyuncu maçı etkilemez demeyin, bir oyuncunun mevkii değişikliği bile çok fark eder. İlk 75 dakikalık Sneijder ile uzatmalarla son 20 dakikadaki Sneijder arasında ne kadar büyük bir fark vardı. Değişikliği rakibinize göre de yapacaksınız.
MHK de etliye sütlüye karışmayayım deyip Şampiyonlar Ligi finali yönetmiş hakemi verdi. İyi maç yönetti, sadece Denayer'in bir pozisyonu var. Cüneyt Çakır böylesi derbi niteliğindeki maçları yönetmiyor, idare ediyor. Mbia'nın ikinci sarı kartını vermeyip maçı bitirdi. Aynı Cüneyt Çakır Konya-Antalya maçında lap diye verir. Belki Trabzonspor penaltı için serzenişte bulunabilir ama kötü bir zeminde özverili, iyi niyetli futbolu, Sneijder'in bir kaptan sorumluluğu almasıyla Galatasaray maçı kazandı. Oyuncular da iyi oynamasalar da mücadeleleriyle çok değerli bir 3 puan aldı.
Bazen futbolcu oyun içerisinde şanssızlıklar yaşayabilir. Müthiş bir hücum organizasyonu vardı; N'Doye'nin içeri Marin'i kaçırması, onun Erkan'a verişi ve Erkan'ın topa vuruşu. Tekrarında sekmediğini de gördük. Erkan'ın pozisyonuyla senede 3-4 kez rastlarsınız ancak, golü yaptığını düşündü, topun nereye gideceğine bakıyordu. Buna şanssızlık değil, beceriksizlik demek lazım.
Son olarak, Denayer Galatasaray için iyi transfer. Sağ stoper de oynar, sağ bek de oynar. Yarın bir gün Denayer'i orta saha da oynatabilirsiniz, ayağı da iyi çünkü.
Atletico Madrid maçında çizgiye paralel bir top attı, orada kalitesi belli oluyordu. Opsiyonu yoktu bildiğim ama çok iyi bir transfer olmuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA