Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Orta sahası delik deşik!

Galatasaray, savunmasıyla kazandı... Hamza hoca, takım savunmasının iyi olmadığını gördüğü için taze kuvvetleri oyuna alıp bireysel müdafaalar yaptırdı. İlk yarının ortalarından sonra aktif oyun yoktu. Galatasaray'ın attığı golde topu kontrol edip önce çalım sonra sağ tarafa verip koşu yapması önemli bir Lukas Podolski özelliğiydi. Yenilen golde de ofsaytı bozdular... Bilal ve Rodriguez, orta sahayı tam kapatamadığı için Carole, oraya mı gideyim, buraya mı gideyim derken arada kaldı ve Gaziantep gol attı. Asıl doğrusu Rodriguez ve Bilal'in orada olması... Mesela Melo olsaydı o boşluğu kapatır Galatasaray bu golü yemezdi. Galatasaray'ın mutlaka kendi içinden bir ön libero çıkarması lazım..
Yıllarca lider olarak oynayan Bilal'i şimdi işçi olarak kullanıyorsun. Takım coşkulu oynuyor, hoca da motivasyonlu ancak zor kazanıyorsun.... Ne Emre Çolak ne Bilal ne de Rodriguez oranın oyuncusu... Antep takımı daha diri bir görüntü ortaya koydu.. Rodriguez ile Bilal'e çok yük biniyor. Galatasaray 4 forvet oynarken maç Rus ruleti gibiydi. Sanki Galatasaray, 2 puanla şampiyonluğu kaybediyor. Gaziantep de 1 puanla ligden düşüyor. Pas trafiğinde Umut beklenen yumuşaklığı gösteremedi. Ön libero için Denayer denenebilir.. En azından Türkiye Kupası maçlarında denenmeli.. Chedjou da var ancak Chedjou ikili oynamaz tek oynayabilir. Yani savunmanın önünde tek Chedjou ve önlerinde Rodriguez ve Selçuk olabilir. Denayer de çok genç bir oyuncu, kuvvetli, fizikli ve hızlı... Çok faydalı oluyor. Böyle oynarsa zaten Manchester City onu bırakmaz.. Galatasaray öndekiler, arkadakiler diye ikiye ayrılmış durumda... Ortadaki ikili de arada kalıyor... Öndekiler, arkaya gelip takım savunmasına katkı yapmıyor. Yani ortadaki köprü Rambo filmindeki gibi delik deşik... Ancak Galatasaray takımında arkadaki dörtlü o kadar dikkatli oynuyor ki Hakan konsantrasyon olarak tavan yapmış durumda... Semih, güven kazanmış ve çok iyi oynuyor... Orta sahada oynatabileceğin alternatif oyuncu yok. Bu nedenle Hamza Hoca baskı yapar, faul alır Umut'u da oyundan çıkarmadı.. Sinan'ın da dönüşü yok... En azından Selçuk geldiği zaman delik deşik olan köprü biraz daha derli toplu olur. Ama hiçbir zaman Selçuk- Melo ikilisinin olduğu gibi olmaz....
Şimdiden söylemek belki erken ama Astana dönüşü Başakşehir ile oynanacak maç Galatasaray'ın ligdeki geleceğini belirleyebilir...
Hoca da oyuncular da çok gerginler... Tabii ki kulübün ekonomik durumu da ortada... Mesela geçen sezon Galatasaray bu sezonun 6'ncı haftasında orta sahada Bilal ve Real Madrid'de forma giymeyen genç oyuncu Rodriguez ile oynayacak deselerdi herhalde kimse inanmazdı... Podolski, Quaresma, Van Persie Türkiye'ye defolu olarak geldiler.. Fizik olarak da mental olarak da defolu geldiler... Burada hep boğuşmayla gidiyor... Bu da yorucu oluyor. Podolski'nin oynama ve gol atma arzusu yüksek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA