Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzon'un mazereti yok

Dün bir kez daha gördük ki futbol, sahada oynanan bir oyun... Kağıt üzerinde ne kadar favori olursanız olun ya da rakiniz ile aranızda ne kadar büyük farklar olursa olsun rakibiniz kadar mücadele etmediğiniz zaman dünkü sonuçlar kaçınılmaz olur.
Tabii ki hakem özellikle ilk yarıda çok kötü bir yönetim gösterdi. Videoton'a verilmeyecek faulleri çaldı, Trabzonspor'a verilmesi gereken gereken faulleri ise es geçti ama siz Trabzonsporsanız, bunların mazereti olmamalı.
Videoton, Trabzondaki maçtaki gibi kendi alanında çok adam bulundurdu, orta sahayı savunmaya yakın kurdu, kenarları da kapattı ancak Trabzon'daki 11'inden farklı olarak önde çabuk oyuncuları Nikolic'e şans verdi. Trabzonspor hücum girişimlerinde bulunurken kaptıkları toplarla da Trabzonspor savunmasının arkasına öndeki oyuncuları sarkıtmayı düşündüler ve ilk yarım saatlik bölümde iki net gol pozisyonu yakalamayı başardılar. Trabzonspor ise sahada hiçbir şey üretemedi. Sadece orta sahada Alanzinho'nun top ayağına geldiğinde adam geçmesini bekleyerek hücum girişimleri yaratmaya çalıştı. Sol kenarda Yasin'in varlığı ile yokluğu belli değildi. Celustka, hücumda bilindiği gibi hiç yok! Sağ kenarda ise Serkan ile Volkan Şen'in aralarındaki uyumsuzluk o kenarı da etkisiz kıldı. Özellikle Volkan,, rakip savunmanın en kalabalık olduğu bölümde çalım yanlışına girdi ve bu yüzden birçok pozisyonu başlamadan bitirdi. İki kenardan top gelmediği için orta sahaya gelmek zorunda kalan Henrique de etkisiz kaldı. Trabzonspor'un ilk yarıda geliştirdiği ilk organize atak ve girdiği gol pozisyonunun dakikası 35! İkinci yarıda Trabzonspor'un kahramanı kaleci Onur'du. Öyle ki normal sürenin uzatmasında rakip ile karşı karşıya kaldığında pozisyonu önlemese zaten tur Videoton'undu.
İkinci yarıdaki oyuncu değişikliklerinin de olumsuz tabloyu değiştirmediğini vurgulamak lazım. Trabzon'un bu kadar organizasyonsuz bir takım görüntüsü vermesi kabul edilebilir değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA