Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yaratıcılık şart

Oyunun 65. dakikasında Gaziantepspor'un bu maçtaki en iyi ismi İbricic'in gördüğü kırmızı karttan sonra Trabzonspor, rakip kalede daha fazla göründü. Bu fazla görünmesinin en önemli nedeni ise bana göre Zokora'nın yerine Alanzinho'nun oyuna girmesi ve de Sapara'nın ilk yarıya göre rakip kaleye daha yakın oynamasıydı.
Rakip tüm hatlarıyla kendi ceza alanı içersinde savunma yapmaya çalıştı. Trabzonspor'un daha fazla gol pozisyonu üret-e-memesinin en önemli nedenlerinden biri ise ısrarla geriden doldur boşalt yapmasıydı. Halbuki oyunu kenarlara yığarak, kanatlardan atak girişimlerinde bulunsalar rakip savunmayı kenarlara açacak ve oluşacak boşluklardan daha fazla gol pozisyonu bulabileceklerdi. Bu sırada Gaziantepspor ceza sahası içerisinde önce Janko'ya sonra da Soner'e yapılan iki müdahaleye de penaltı verilebileceğini düşünüyorum.
Bordo-Mavililer özellikle maçın ilk devresinde ortaya futbol adına hiçbir şey koyamadı. İşin gerçeği boşa geçen koskoca bir 45 dakikaydı...Kendi savunmasından oyuna çıkarken çok yavaş hareket ediyorlar. Mustafa Yumlu gün geçtikçe daha iyi olması gerekirken büyük düşüş içinde. İlk yarıda bir pozisyonda yerleşme hatasından rakibi kaçırdı ve son anda Bamba araya girmese Gaziantep gole erken ulaşabilirdi. İkinci yarıda ise penaltı pozisyonunda rakibine yaptığı hareket amatör futbolculara bile yakışmazdı.

Değişim zamanı geldi
Orta sahada da Zokora, Sapara ve Soner hiçbir zaman öne çıkmayı düşünmediler. Önde ise Henrique, Volkan Şen ve Yasin ne top tutmayı becerebildiler ne de adam eksiltebildiler.
Bu karşılaşma bir kez daha gösterdi ki; Trabzonspor artık oyun anlayışında değişiklikler yapmak zorunda. Özellikle kapanan takımlara karşı orta sahada Colman, Sapara, Soner, Alanzinho gibi teknik becerisi üst düzeyde olan oyunculardan yararlanmalı. Bu arada yeni transfer Janko çok az süre aldığı için hakkında fikir edinecek fırsatı bulamadık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA