Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

İstikrar şart

Trabzonspor'un yediği gol, duran top ve cepheden geldi. Mustafa Yumlu ve Giray gibi hava toplarında üstünlüğü olan iki oyuncu var, cepheden gelen topa Onur da rahatlıkla çıkabilirdi ama üst üste hatalar sonucunda Trabzon maça 1-0 geride başlamak zorunda kaldı. Golden sonra oyunun şekli belli oldu. Kayserispor, kendi alanına tamamen kapandı. Kapandı ama kendi alanında çok adam bulundurmak demek savunmayı iyi yapıyorsunuz demek değil. Aynen dün Kayseri'nin yaptığı gibi.
Sezon başından beri Trabzon'a gelen takımları göz önüne getirdiğimizde savunma kurgusu Kayserispor gibi son derece yetersiz bir takım yok. Yerleşme hataları üst düzeyde.
İlk yarıda direkten dönen 3 topu var ama Trabzon'un böyle bir takıma karşı ısrarla rakibin kalabalık olduğu orta bölümden hücum girişimlerinde bulunması yanlıştı. Olcan aldığı her topta içeriye girme yanlışı yaptı. Kenarda kalıp savunmanın dengesini bozabilirdi. Alanzinho, Adrian, Henrique ve Halil'in dar alanda kısa paslarla sonuca gitmek düşüncesi Kayseri'ye yaradı.

GERİYE KOŞAMADILAR
2. yarıda kendi alanında çok fazla oyuncu bulunduran Kayserispor'a karşı Şenol Güneş'in bir hamle yapmasını bekledik. Örneğin Vittek ve Yasin. Fakat Trabzon aynı 11'le devam etti. İlk yarıdaki görüntüsünden farklı bir manzara ortaya çıkmadı. Alanzinho, rakip sahaya yakın yerlerde topla buluştuğunda etkili olan bir isim ama kendi alanına gelip dripling yaptığı için oyundan düştü. Kayseri ilk yarıya göre ikinci yarıda hücumda daha etkili idi.
Bunun da en önemli nedenlerinden biri Trabzon'un hücum dönüşlerinde geriye koşan oyuncu azlığı... Vittek ve Yasin girdikten sonra Trabzon oyunu kenarlara getinip rakibi daha fazla baskı altında tuttu. Yine kenardan gelen bir topta Olcan'la golü buldu.
Geçen hafta alınan 3 puanda Trabzon'un takım olma bilincinin payı büyüktü ama dün yine gördük ki Trabzonspor'un istikrarlı bir yapıya kavuşabilmesi çok zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA